På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

Jobba på ICA Banken

Hos oss kan du hjälpa våra kunder med deras ärenden, utveckla bankens produkter och tjänster för både privatkunder och företag.

ICA Banken som arbetsgivare

Vi vill vara en attraktiv arbetsplats för alla. Kompetenta och engagerade medarbetare är nyckeln till framgång. Därför arbetar vi för att attrahera nya talanger, men uppmuntrar också intern rörlighet. Vår ambition är en arbetsplats som stimulerar kreativitet och initiativ och där människor utvecklas tillsammans.

Karriär på ICA Banken

Karriär kan betyda olika saker för olika personer. Det kan vara att klättra spikrakt uppåt i organisationen, att prova på olika roller i andra delar av organisationen eller i ett nytt land eller att vilja utvecklas och bli specialist i sin nuvarande tjänst. Oavsett vad du vill med din karriär finns det möjligheter för dig att utvecklas tillsammans med oss och ICA Gruppen. Vi tror på utveckling över olika bolag, funktioner och länder. Byte av jobb är viktigt och vi förespråkar intern rörlighet.

Lön och förmåner

Som anställd på ICA Banken finns det en rad förmåner som du får ta del av inom ICA Banken, ICA och från en del övriga företag inom ICA Gruppen. 

Mer om lön och förmåner kan du läsa om på ICA Gruppens karriärsida

Våra värderingar

På ICA Gruppen är vi övertygade om att ett gemensamt förhållningssätt och en gemensam syn på grundläggande värderingar ökar tydligheten mot kund och attraktionskraften bland såväl nuvarande som framtida medarbetare. Det gör det lättare att fatta beslut och förbättrar därigenom den interna effektiviteten.

ICA Gruppens värderingar

 • Enkelhet − Vi tänker enkelt först
 • Entreprenörskap − Vi skapar möjligheterna
 • Engagemang − Vi gör skillnad

Var sitter vi på ICA Banken

På ICA Banken arbetar totalt 320 medarbetare, varav 280 i Borås där huvuddelen av vår verksamhet finns och 40 personer i Solna Business Park i Stockholm på ICAs huvudkontor.

ICA Bankens kontor i Borås

ICA Bankens kontor i Borås

Här presenterar vi våra lediga jobb. Klicka på respektive tjänst för att komma till ICA Gruppens karriärsida där du kan läsa mer om tjänsten.

Lediga jobb på ICA Banken och ICA Försäkring

Yrkesbeskrivning Placeringsort Sista ansökningsdag
BI-utvecklare Borås Löpande urval

Karin Rosengren

Karin Rosengren

”På ICA Banken har vi en god stämning och en fin arbetsmiljö”

Tjänst: Projektchef
Utbildning: Magisterexamen informatik inriktning management, organisation och ledarskap, Högskolan i Borås, examen 2002.

Karin Rosengren har varit med och byggt upp ICA Banken i Borås. Samtidigt har hon gjort en personlig resa genom flera olika roller kopplade till ledarskap, förändringsledning och portföljhantering.

– Jag har fått ett stort förtroende och möjlighet att växa i takt med banken. Trots att jag har varit många år på samma ställe har jag aldrig känt mig stillastående. Nu senast under 2016 gick jag ICA:s ledarskapsprogram samt certifierade mig inom Change Management (Prosci), säger Karin och fortsätter:

– Här på banken har vi en väldigt god stämning och en fin arbetsmiljö. Konsulter som kommer utifrån brukar säga att det som kännetecknar ICA Banken är den fina kulturen medarbetare emellan i en stödjande, hjälpande och inspirerande miljö – och det kan jag verkligen skriva under på.

ICA Banken har nyligen startat upp ett ambassadörsprogram som ska ge ett urval av medarbetare träning i ledarskap och utveckling i förändringsledning. Målet är att ambassadörerna ska kunna utgöra en viktig kanal som skapar engagemang och en positiv förändringskultur. Karin är ansvarig för programmet.

– Branschen genomgår en stor förändring och snabba teknikföretag ser en möjlighet att ta nya positioner. Det ställer nya krav på bankerna. För ett år sedan påbörjade vi därför vår stora förändringsresa för att säkra att vi ligger i framkant när det gäller digitalisering, kundfokus, produkter och tjänster samt uppnå den position och kultur vi vill ha, säger Karin och fortsätter:

– För att nå framgång gäller det att få med sig medarbetarna på resan och därför har vi valt ut 35 personer av våra totalt cirka 360 medarbetare på banken och försäkringsbolaget som sökt eller blivit nominerade till programmet.

Ambassadörerna får en omfattande ledarträning som går ut på att ge flera verktyg för att de ska kunna hantera uppdraget.

– De får också extra djupa dragningar i strategin. En viktig roll är att de tränas för att träna andra i strategin. Det är spännande att vara en del av utvecklingen och fantastiskt roligt att gå till jobbet varje dag.

Källa: Universum

Arbetsområden inom ICA Banken

 • Kundservice
 • Verksamhetsutveckling
 • Affärsutveckling
 • Kommunikation
 • Test & kvalitetssäkring
 • Ekonomi
 • Juridik & Compliance
 • IT