På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

Kontaktlösa betalningar

ICA är först i Sverige med att införa kontaktlösa betalningar. Med våra nya bankkort kan du betala genom att hålla kortet intill terminalen.

Betala med ett blipp

  • Köp för under 250 kronor kan blippas utan kod
  • Tryggt och enkelt
  • Betalning och bonus med ett enda blipp

Blippa utan kod när du handlar för under 250 kronor

Med våra nya bankkort kan du handla på ICA för under 250 kronor utan att slå din kortkod. Du håller bara kortet intill terminalen, och med ett blipp har du både betalat och registrerat din bonus. 

Den kontaktlösa betalningen fungerar även på större belopp – hur stora du vill – men vid köp över 250 kronor behöver du ange din kortkod. Då och då kommer du bli ombedd att slå din kod även för mindre belopp.

Inte bara ICA

I Sverige är vi på ICA först ut med kontaktlösa betalningar, men runt om i Europa finns många ställen där du kan handla kontaktlöst. Håll utkik efter symbolen som visar att betalterminalen kan hantera kontaktlösa betalningar.  

Tänk på att ditt kort alltid ska hanteras som en värdehandling.

Om du förlorar kortet eller blir bestulen på det ska du spärra det direkt. Det kan du göra dygnet runt här på icabanken.se eller i vår app.

› Logga in för att spärra kort

Vill du inte ha denna funktion i ditt kort eller är du vårdnadshavare till någon under 16 år som du vill ska ha möjlighet att blippa, kontakta kundservice på 033‑47 47 90, vardagar 8–20.

Kom igång med kontaktlös betalning

Ditt första köp i butik med ditt nya kort gör du som vanligt med chip och kod. Efter det fungerar kortet även för kontaktlös betalning.

Aktivera ditt bankkort

När du fått ditt nya bankkort behöver det aktiveras innan det går att använda.

Tips!

Har du glömt ditt lösenord, kan du logga in med Mobilt BankID från ICA Banken eller någon annan bank.

Aktivera ditt kort via:

När du aktiverar ditt nya bankkort, kommer ditt gamla kort automatiskt att spärras. 

Mer information