På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2014-09-16

Sparar inte du i fonder?

Artikelbild
Artikelbild Sparare är olika. Därför har ICA Banken tre egna prisvärda fonder. Alla kan ta dig mot målet, men vilken fond faller dig i smaken?

Med allt lägre räntor kan det vara aktuellt att se över sitt sparande. Fondsparande kan vara ett alternativ att titta närmare på. Hos oss på ICA Banken kan du spara i noga utvalda fonder. I vår fondlista hittar du förstås våra egna men också andra kända fonder på marknaden.

ICA Bankens tre egna fonder Modig, Måttlig och Varlig har utvecklats bra det senaste året. De är paketerade på ett kostnadseffektivit sätt och klokt sammansatta för att sprida risker och ta tillvara på möjligheter. Vilken passar dig och din önskan bäst? Ja, det beror på hur du värderar säkerhet mot möjligheten att se dina pengar växa snabbare.

Fond Utveckling, 1 år tillbaka
ICA Banken Modig + 23,48 %
ICA Banken Måttlig + 15,39 %
ICA Banken Varlig + 9,26 %


Källa: Morningstar 2014-09-05. 

Låga avgifter

Avgifterna för ICA Bankens egna fonder är låga i förhållande till andra jämförbara fonder. För att hålla de årliga kostnaderna nere investerar våra fonder endast i index- och räntefonder med låga avgifter. Det är också en viktig sak att tänka på när du väljer vilken fond du vill spara i.

› Mer om våra tre egna fonder
› Se vår fondlista

Har du fonder någon annanstans idag?

Om de finns i vår fondlista kan du flytta över dem till oss. Då får du full överblick över ditt sparande hos oss på ICA Banken.

Sätt ett nytt sparmål

Börja med att skapa dig själv en klar bild av vad du vill uppnå med ditt sparande. Ta därför en sekund och tänk taktiskt innan du startar resan mot ditt mål. Det är viktigt – både för din motivation, och hur du lägger upp ditt sparande.

  • Vad ska du spara till?
  • När behöver du pengarna?
  • Hur snabbt ska pengarna växa?

Har du frågor eller vill veta mer? Vi hjälper dig att komma igång.
Ring oss, vardagar 8–20 , på 033‑47 47 90 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Mer information om fonderna och riskerna återfinns i respektive fonds faktablad och informationsbroschyr som återfinns på icabanken.se. Fonderna ICA Banken Modig, ICA Banken Måttlig och ICA Banken Varlig är specialfonder och förvaltas av Catella Fondförvaltning AB. Informationen om fonderna baseras på uppgifter från Morningstar.

Fler nyheter


Skatteåterbäring
Spara 2017-05-12

Vad ska du göra med skatteåterbäringen?

Över 550 000 svenskar fick redan till påsk tillbaka över 4,3 miljarder kronor på sina konton och lagom till midsommar sker nästa stora skatteutbetalning. Vi har nu svaret på vad våra besökare tänker göra med skatteåterbäringen.

› Detta tänker våra besökare göra med skatteåterbäringen
Nu kan du fondspara på ett investeringssparkonto hos ICA Banken
Spara 2017-04-21

Investeringssparkonto – enklare sätt att spara

Vi har haft en stor efterfrågan från våra kunder att kunna fondspara på ett investerings­sparkonto, även kallat ISK. Nu har vi glädjen att meddela att detta är möjligt. Att fondspara på ett investeringssparkonto ger dig som privatperson en större frihet och enkelhet.

› Läs mer om vårt investeringssparkonto
Nu kommer skatteåterbäringen för dig som deklarerat digitalt
Spara 2016-08-03

Skatteverkets andra utbetalning av skattepengar

I mitten på augusti gör Skatteverket sin andra av tre utbetalningar av skattepengar till dem som ska få tillbaka på skatten. Detta gäller om du deklarerat via pappersblankett eller om du inte anmält ett konto för utbetalning senast den 2 maj 2016.

› Mer om vad du kan göra om du får tillbaka på skatten
Sparskolan andra del om olika sparformer
Spara 2016-05-26

Sparskolan – Del 2: Olika sparformer

I sparskolans första del gick jag igenom ramarna för ditt sparande så att du ska veta mer om vilken sparandetyp du är. Om du missat den så hittar du den här. I denna del kommer jag att gå igenom lite djupare vad varje sparform innebär. 

› Till andra delen i Sparskolan
Artikelbild
Spara 2016-03-30

Sparskolan – Del 1: Vilken sparandetyp är du?

När du ska starta ett sparande finns det några grundläggande saker som kan vara bra att ha koll på. I sparskolans första del kommer jag därför att gå igenom ramarna för ditt sparande. Tanken är att det ska resultera i att du vet mer om vilken sparandetyp du är så att du kan känna dig tryggare i framtida val av sparandeprodukter.

› Till första delen i Sparskolan