På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-04-21

Investeringssparkonto – enklare sätt att spara

Nu kan du fondspara på ett investeringssparkonto hos ICA Banken
Nu kan du fondspara på ett investeringssparkonto hos ICA Banken Nu kan du fondspara på investeringssparkonto även hos ICA Banken

Vi har haft en stor efterfrågan från våra kunder att kunna fondspara på ett investerings­sparkonto, även kallat ISK. Nu har vi glädjen att meddela att detta är möjligt. Att fondspara på ett investeringssparkonto ger dig som privatperson en större frihet och enkelhet.

Lanseringen av vårt investeringssparkonto är del av vår affärsidé att göra varje dag lite enklare för våra kunder. För att kunna öppna ett investeringssparkonto, behöver du vara kund i banken.

Att fondspara på ett investeringssparkonto har många fördelar och en av de bästa är att du kan byta fonder, utan att du behöver deklarera dina fondaffärer. Har du gjort en vinst när du byter fonder eller säljer av ett innehav behöver du inte betala skatt på vinsten. Du betalar istället årligen en schablonskatt som du kan läsa mer om här hur den fungerar.

Börja månadsspara idag!

Oavsett om du ska spara till pensionen, drömresan eller något annat, så är lanseringen av vårt investeringssparkonto ett gyllene tillfälle att komma igång och börja månadsspara på ett investeringssparkonto.

Öppna ISK

Dubbel bonus om du både sparar och betalar

Du som har ett fondsparande hos oss får dubbel ICA-bonus om du dessutom betalar med ett av våra bankkort på ICA.

› Läs mer om hur dubbel bonus fungerar

Frågor och svar om investeringssparkonto

› Hur beräknas skatten på ett investeringssparkonto?
› Hur deklarerar jag för mitt investeringssparkonto?
› Kan jag flytta in fonder från en annan bank till ICA Banken?

› Förhandsinformation investeringssparkonto (pdf)

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.Fler nyheter


Skatteåterbäring
Spara 2017-05-12

Vad ska du göra med skatteåterbäringen?

Över 550 000 svenskar fick redan till påsk tillbaka över 4,3 miljarder kronor på sina konton och lagom till midsommar sker nästa stora skatteutbetalning. Vi har nu svaret på vad våra besökare tänker göra med skatteåterbäringen.

› Detta tänker våra besökare göra med skatteåterbäringen
Nu kommer skatteåterbäringen för dig som deklarerat digitalt
Spara 2016-08-03

Skatteverkets andra utbetalning av skattepengar

I mitten på augusti gör Skatteverket sin andra av tre utbetalningar av skattepengar till dem som ska få tillbaka på skatten. Detta gäller om du deklarerat via pappersblankett eller om du inte anmält ett konto för utbetalning senast den 2 maj 2016.

› Mer om vad du kan göra om du får tillbaka på skatten
Sparskolan andra del om olika sparformer
Spara 2016-05-26

Sparskolan – Del 2: Olika sparformer

I sparskolans första del gick jag igenom ramarna för ditt sparande så att du ska veta mer om vilken sparandetyp du är. Om du missat den så hittar du den här. I denna del kommer jag att gå igenom lite djupare vad varje sparform innebär. 

› Till andra delen i Sparskolan
Artikelbild
Spara 2016-03-30

Sparskolan – Del 1: Vilken sparandetyp är du?

När du ska starta ett sparande finns det några grundläggande saker som kan vara bra att ha koll på. I sparskolans första del kommer jag därför att gå igenom ramarna för ditt sparande. Tanken är att det ska resultera i att du vet mer om vilken sparandetyp du är så att du kan känna dig tryggare i framtida val av sparandeprodukter.

› Till första delen i Sparskolan
Artikelbild
Spara 2015-08-10

Spartips för studenter

Att plugga på universitet eller högskola innebär för många att man flyttar hemifrån och kanske till en annan stad. Med ett eget boende kommer kostnader som man kanske inte hade när man bodde hemma, därför tänkte vi ge lite spartips inför starten av höstterminen.

› Guide till en bättre studentvardag