På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2014-04-14

ICA Bankens fonder står sig mycket bra i jämförelse

Artikelbild
Artikelbild

Färdigpaketerade fond-i-fonder från olika banker och fondbolag jämförs i en artikel på Di.se. ICA Bankens tre egna fondlösningar står sig mycket bra i jämförelse både gällande de årliga avgifter och hur de har presterat över tid.

Artikeln jämför hur mycket olika banker och fondbolag egentligen tar ut i årlig avgift, förvaltningsavgift samt vad fondlösningarna faktiskt har presterat. ICA Bankens fondlösningar finns inte med i artikeln. Vi väljer därför att publicera våra uppgifter så att du som kund själv kan göra en egen jämförelse.

› Här hittar du den aktuella artikeln

Jämför ICA Bankens fonder

Bland de olika fond-i-fonderna som jämförs i artikeln ligger den årliga avgiften mellan 1,79-3,37% i de olika fondlösningarna.  I jämförelse med ICA Bankens tre egna fondlösningar som ligger på en årlig avgift mellan 0,65-1,12%.

Fond Årlig avgift % Utveckling sedan november 2012
ICA Banken Modig 1,12 % 25,5 %
ICA Banken Måttlig 0,93 % 16,5 %
ICA Banken Varlig 0,65 % 10 %


Att vi har paketerat våra fondlösningar på ett kostnadseffektivt sätt gör att alla tre lösningarna kommer bra ut i en jämförelse. För att hålla de årliga kostnaderna nere investerar våra fonder endast i index- och räntefonder med låga avgifter.

Kom igång med ditt fondsparande

För dig som känner dig osäker i valet av fond är färdigpaketerade fondlösningar oftast ett enkelt sätt att komma igång på. ICA Banken erbjuder tre färdigpaketerade fondlösningar. Varje fondlösning innehåller en sammansättning av bland annat indexfonder, anpassade utifrån olika sparprofiler.

› Gör vår fondguide

Källa: Bankens fulaste knep på Di.se (2014-04-13). › Läs artikeln

Investeringar i fonder kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det kapital du investerat. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De redovisade värdena avseende förväntad avkastning och risk är förenade med osäkerhet och skall tolkas med försiktighet och endast ses som en prognos. Fondfaktablad och informationsbroschyr för respektive fond samt års- eller halvårsredogörelse finns att läsa på icabanken.se. Du bör ta del av nämnda handlingar innan du beslutar dig för att investera i en fond. ICA Bankens egna fonder förvaltas av Catella Fondförvaltning AB.

Fler nyheter


Skatteåterbäring
Spara 2017-05-12

Vad ska du göra med skatteåterbäringen?

Över 550 000 svenskar fick redan till påsk tillbaka över 4,3 miljarder kronor på sina konton och lagom till midsommar sker nästa stora skatteutbetalning. Vi har nu svaret på vad våra besökare tänker göra med skatteåterbäringen.

› Detta tänker våra besökare göra med skatteåterbäringen
Nu kan du fondspara på ett investeringssparkonto hos ICA Banken
Spara 2017-04-21

Investeringssparkonto – enklare sätt att spara

Vi har haft en stor efterfrågan från våra kunder att kunna fondspara på ett investerings­sparkonto, även kallat ISK. Nu har vi glädjen att meddela att detta är möjligt. Att fondspara på ett investeringssparkonto ger dig som privatperson en större frihet och enkelhet.

› Läs mer om vårt investeringssparkonto
Nu kommer skatteåterbäringen för dig som deklarerat digitalt
Spara 2016-08-03

Skatteverkets andra utbetalning av skattepengar

I mitten på augusti gör Skatteverket sin andra av tre utbetalningar av skattepengar till dem som ska få tillbaka på skatten. Detta gäller om du deklarerat via pappersblankett eller om du inte anmält ett konto för utbetalning senast den 2 maj 2016.

› Mer om vad du kan göra om du får tillbaka på skatten
Sparskolan andra del om olika sparformer
Spara 2016-05-26

Sparskolan – Del 2: Olika sparformer

I sparskolans första del gick jag igenom ramarna för ditt sparande så att du ska veta mer om vilken sparandetyp du är. Om du missat den så hittar du den här. I denna del kommer jag att gå igenom lite djupare vad varje sparform innebär. 

› Till andra delen i Sparskolan
Artikelbild
Spara 2016-03-30

Sparskolan – Del 1: Vilken sparandetyp är du?

När du ska starta ett sparande finns det några grundläggande saker som kan vara bra att ha koll på. I sparskolans första del kommer jag därför att gå igenom ramarna för ditt sparande. Tanken är att det ska resultera i att du vet mer om vilken sparandetyp du är så att du kan känna dig tryggare i framtida val av sparandeprodukter.

› Till första delen i Sparskolan