På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2015-06-29

Hur påverkar börsutvecklingen dig som fondsparare

Artikelbild
Artikelbild
Utveckling 3 år

Fonder

  Ränta

  Bolån

  • 1,59% Rörlig
  • 1,59% 1 år
  • 1,99% 3 år

  Den oro som finns gällande Greklands ekonomi och om de kommer att stanna eller lämna Eurosamarbetet, resulterade i att många av börserna öppnade måndagen med fallande kurser. För den som sparar i fonder ska man ta det lugnt, då ett fondsparande är något som sker på lång sikt.

  Att börsen går upp och ned är något som alla vet. Den nedgång vi ser på världens börser i samband med osäkerheten som just nu utspelare sig i Grekland är naturlig.

  För den som månadssparar i fonder så köper man andelar till olika kurser – en högre kurs när börsen är på väg upp och billigare när det går nedåt. För samma pengar får man alltså fler andelar när kursen är låg.

  Som fondsparare ska du inte göra något förhastat eftersom ett fondsparande är något man gör på lång sikt.

  Har du frågor eller vill veta mer om fondsparande?

  Kontakta kundservice på 033‑47 47 90vardagar 8–20.

  Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Mer information om fonderna och riskerna återfinns i respektive fonds faktablad och informationsbroschyr som återfinns på icabanken.se. Fonderna ICA Banken Modig, ICA Banken Måttlig och ICA Banken Varlig är specialfonder och förvaltas av Catella Fondförvaltning AB. Informationen om fonderna baseras på uppgifter från Morningstar.

  Utveckling 3 år

  Fonder

   Ränta

   Bolån

   • 1,59% Rörlig
   • 1,59% 1 år
   • 1,99% 3 år

   Fler nyheter


   Skatteåterbäring
   Spara 2017-05-12

   Vad ska du göra med skatteåterbäringen?

   Över 550 000 svenskar fick redan till påsk tillbaka över 4,3 miljarder kronor på sina konton och lagom till midsommar sker nästa stora skatteutbetalning. Vi har nu svaret på vad våra besökare tänker göra med skatteåterbäringen.

   › Detta tänker våra besökare göra med skatteåterbäringen
   Nu kan du fondspara på ett investeringssparkonto hos ICA Banken
   Spara 2017-04-21

   Investeringssparkonto – enklare sätt att spara

   Vi har haft en stor efterfrågan från våra kunder att kunna fondspara på ett investerings­sparkonto, även kallat ISK. Nu har vi glädjen att meddela att detta är möjligt. Att fondspara på ett investeringssparkonto ger dig som privatperson en större frihet och enkelhet.

   › Läs mer om vårt investeringssparkonto
   Nu kommer skatteåterbäringen för dig som deklarerat digitalt
   Spara 2016-08-03

   Skatteverkets andra utbetalning av skattepengar

   I mitten på augusti gör Skatteverket sin andra av tre utbetalningar av skattepengar till dem som ska få tillbaka på skatten. Detta gäller om du deklarerat via pappersblankett eller om du inte anmält ett konto för utbetalning senast den 2 maj 2016.

   › Mer om vad du kan göra om du får tillbaka på skatten
   Sparskolan andra del om olika sparformer
   Spara 2016-05-26

   Sparskolan – Del 2: Olika sparformer

   I sparskolans första del gick jag igenom ramarna för ditt sparande så att du ska veta mer om vilken sparandetyp du är. Om du missat den så hittar du den här. I denna del kommer jag att gå igenom lite djupare vad varje sparform innebär. 

   › Till andra delen i Sparskolan
   Artikelbild
   Spara 2016-03-30

   Sparskolan – Del 1: Vilken sparandetyp är du?

   När du ska starta ett sparande finns det några grundläggande saker som kan vara bra att ha koll på. I sparskolans första del kommer jag därför att gå igenom ramarna för ditt sparande. Tanken är att det ska resultera i att du vet mer om vilken sparandetyp du är så att du kan känna dig tryggare i framtida val av sparandeprodukter.

   › Till första delen i Sparskolan