På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2015-02-17

Fonder är hetare än någonsin

Artikelbild
Artikelbild Flertalet fonder utvecklades väl och gav god avkastning under 2014. Vilket troligen var en av anledningarna till att rekordmånga valde att börja spara i fonder.

Flertalet fonder utvecklades väl och gav god avkastning under 2014. Vilket troligen var en av anledningarna till att rekordmånga valde att börja spara i fonder. Vi har en fortsatt optimistisk syn på börsåret 2015 även fast det troligen kommer bli ett mer måttligt år än 2014.

- Om de rekordlåga nivåerna på räntan fortsätter kommer det troligen vara ett stort intresse för fonder. Medan intresset för att spara på ett sparkonto blir ett mindre intressant alternativ för långsiktigt sparande, säger Beatrice Olsson Fahlberg, Chef för Sparandemarknad på ICA Banken.

Det kan vara ett smart alternativ att placera delar av sitt långsiktiga sparande i fonder. Det passar dig som inte vill vara så aktiv men ändå vill ta del av aktiemarknadens utveckling. Välj fonder beroende på hur du värderar säkerhet mot möjlighet att se sina pengar växa snabbare.

För dig som är förälder kan fonder även vara ett bra alternativ för sparande till ditt barn.  Att månadsspara är ett bekvämt sätt att få sparandet att bli av. Även små belopp varje månad kan bli stora summor med tiden och bli ett bidrag till utbildning, ett startkapital när barnet flyttar hemifrån eller något helt annat.
 
Ett enkelt fondval går att göra med några av ICA Bankens tre egna specialfonder som genomgående har låga avgifter. De passar både för nya som rutinerade sparare.

Senaste året (13/2 2014 - 13/2 2015) har avkastningen på våra fonder varit mycket god:

Har du frågor eller vill veta mer? Vi hjälper dig att komma igång. Ring oss på 033‑47 47 90  vardagar 8–20 

*Fondens resultat (avkastning) är beräknat efter avdrag för årlig avgift. Hänsyn har inte tagits till eventuella insättnings- och uttagsavgifter.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Mer information om fonderna och riskerna återfinns i respektive fonds faktablad och informationsbroschyr som återfinns på icabanken.se. Fonderna ICA Banken Modig, ICA Banken Måttlig och ICA Banken Varlig är specialfonder och förvaltas av Catella Fondförvaltning AB. Informationen om fonderna baseras på uppgifter från Morningstar.

Fler nyheter


Skatteåterbäring
Spara 2017-05-12

Vad ska du göra med skatteåterbäringen?

Över 550 000 svenskar fick redan till påsk tillbaka över 4,3 miljarder kronor på sina konton och lagom till midsommar sker nästa stora skatteutbetalning. Vi har nu svaret på vad våra besökare tänker göra med skatteåterbäringen.

› Detta tänker våra besökare göra med skatteåterbäringen
Nu kan du fondspara på ett investeringssparkonto hos ICA Banken
Spara 2017-04-21

Investeringssparkonto – enklare sätt att spara

Vi har haft en stor efterfrågan från våra kunder att kunna fondspara på ett investerings­sparkonto, även kallat ISK. Nu har vi glädjen att meddela att detta är möjligt. Att fondspara på ett investeringssparkonto ger dig som privatperson en större frihet och enkelhet.

› Läs mer om vårt investeringssparkonto
Nu kommer skatteåterbäringen för dig som deklarerat digitalt
Spara 2016-08-03

Skatteverkets andra utbetalning av skattepengar

I mitten på augusti gör Skatteverket sin andra av tre utbetalningar av skattepengar till dem som ska få tillbaka på skatten. Detta gäller om du deklarerat via pappersblankett eller om du inte anmält ett konto för utbetalning senast den 2 maj 2016.

› Mer om vad du kan göra om du får tillbaka på skatten
Sparskolan andra del om olika sparformer
Spara 2016-05-26

Sparskolan – Del 2: Olika sparformer

I sparskolans första del gick jag igenom ramarna för ditt sparande så att du ska veta mer om vilken sparandetyp du är. Om du missat den så hittar du den här. I denna del kommer jag att gå igenom lite djupare vad varje sparform innebär. 

› Till andra delen i Sparskolan
Artikelbild
Spara 2016-03-30

Sparskolan – Del 1: Vilken sparandetyp är du?

När du ska starta ett sparande finns det några grundläggande saker som kan vara bra att ha koll på. I sparskolans första del kommer jag därför att gå igenom ramarna för ditt sparande. Tanken är att det ska resultera i att du vet mer om vilken sparandetyp du är så att du kan känna dig tryggare i framtida val av sparandeprodukter.

› Till första delen i Sparskolan