På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2016-02-04

Tips om du ska köpa en utlandsresa

Artikelbild
Artikelbild Packa rätt när du ska flyga. Värdefulla saker i handbagaget, vassa föremål i det incheckade bagaget.

Ett enkelt sätt att vara både trygg och ekonomisk på resan är att ta med ett bankkort eller kreditkort från ICA Banken. Använd det redan när du beställer resan, så ingår det automatiskt en reseförsäkring.

Betala resan med vårt bankkort och få en reseförsäkring

Betalar du din resa med ett av ICA Bankens bankkort ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd och generösa villkor (gäller inte Maestro-kortet).

Reseförsäkringen kompletterar det reseskydd som ingår i din hemförsäkring. Den gäller till exempel om din resa blir försenad (mer än 4 timmar) eller inställd.

Glöm inte att öppna upp bankkortet

Ska du resa utomlands kan vara bra att redan nu ändra inställningrna så att ditt bankkort är öppet för den tid och plats dit du ska åka.

Aktivera flygplatsaviseringar så påminner vi dig

Om du använder ICA Bankens app för iPhone och Android kan du aktivera funktionen "Flygplatsaviseringar" under inställningar, så får du automatiskt en notis om att öppna upp ditt bankkort när du närmar dig några av Sveriges större internationella flygplatser.

Checklista inför utlandsresan

  • Kolla med en vaccinationscentral om du behöver vaccinera dig inför resan.
  • Ändra eventuella begränsningar på ditt bankkort, så det säkert fungerar på resemålet.
  • Kontrollera att ditt pass är giltigt, och om du behöver visum.
  • Meddela din resplan med eventuella flightnummer till dina närmaste. Ett tips är att använda ett verktyg som till exempel www.tripit.com, som automatiskt uppdateras vid förseningar.
  • Packa rätt när du ska flyga. Värdefulla saker i handbagaget, vassa föremål i det incheckade bagaget. Glöm inte reglerna för vätskor i handbagaget (länk till Transportstyrelsen).
  • Det kan vara bra att veta hur du kontaktar svenska ambassaden eller konsulatet i det land där du befinner dig. På Utrikesdepartementets sida finns mer info.

Säkerhetstips

I vissa länder är det klokt att vara extra försiktig när du kör bil.

Några säkerhetstips när du kör bil:

  • Undvik att plocka upp liftare
  • Lås dörrarna och stäng fönstren
  • Håll dig till stora vägar
  • Ha alltid minst en halv tank bensin i bilen

Fler nyheter


Glöm inte att boka din nästa resa med rätt kort
Resor 2018-02-12

Betala resan med rätt kort

När snö och gråväder ligger som täcke över oss, väcks mångas drömmar om en resa till varmare breddgrader. Om du är i färd med att boka en resa, visst betalar du resan med rätt kort? Missa inte det fina som ingår i vårt bankort och kreditkort.

› Därför ska du boka nästa resa med rätt kort
Våra bästa tips inför semestern
Resor 2017-06-08

Vi bjuder på våra bästa semestertips

Vad du vill göra på din semester vet du nog bäst själv, så detta är ingen semesterguide till bästa badstränderna eller vilket resmål du bara måste besöka i sommar. Vi har samlat det viktigaste som vi tycker du behöver ha koll på inför semestern.

› Se våra bästa semstertips
Artikelbild
Resor 2015-07-08

Sju smarta tips inför semestern

Under semestern ger sig många svenskar ut på resa. Oavsett om du planerar att åka utomlands eller väljer en svensk sommar finns pengar att spara, så har en av våra rådgivare samlat sju smarta tips som kan vara bra att med sig.

› Se våra sju snabba tips inför semestern
Artikelbild
Resor 2015-07-01

Res med banken på fickan

Planerar du att vara på resande fot under semestern? Ta med dig banken på resan. Med Mobilt BankID kan du betala räkningar, föra över pengar, godkänna e-fakturor och handla på nätet – direkt från solstolen!

› Res med banken på fickan i sommar
Artikelbild
Resor 2015-06-29

För resande till Grekland i sommar

Om du ska resa till Grekland i sommar är det vara bra att ha med sig kontanter innan du ger dig iväg. Genom vår samarbetspartner Unimon kan vi hjälpa dig att växla din semesterkassa till Euro eller den valuta du behöver.

› Mer information här