På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2015-07-08

Sju smarta tips inför semestern

Artikelbild
Artikelbild

Under semestern ger sig många svenskar ut på resa. Oavsett om du planerar att åka utomlands eller väljer en svensk sommar finns pengar att spara, så har en av våra rådgivare samlat sju smarta tips som kan vara bra att med sig.

Admir Avdic, rådgivare på ICA Banken delar med sig av sju smarta tips inför sommaren. Han har samlat lite råd tips för dig som kanske inte bokat resa ännu och tänker boka en sista minuten, eller för dig som sedan länge bokat en och ska ge dig iväg nu.   

1. Få reseförsäkring när du bokar resan

Om du betalar minst 75% av resa och/eller boende med bankens MasterCard-kort, eller från ett konto på ICA Banken, så ingår reseförsäkring. Betalar du med ICA Bankkort Plus får du dessutom ICA-bonus på beloppet. Läs mer om vår reseförsäkring här

2. Rätt mängd kontanter i plånboken

Att bära runt på för mycket kontanter är inte alltid optimalt, men vissa länder och platser kräver kontantbetalning. Du vet väl att du alltid kan ta ut eller sätta
in kontanter på ett ICA Banken-konto någon av våra 1 300 ICA-butiker?

3. Handla alltid i lokal valuta utomlands

Om du får frågan om du vill betala i lokal valuta eller svenska kronor är ett tips att alltid välja landets lokala valuta, eftersom det ger bäst växelkurs.

4. Beställ resevaluta direkt i kassan på ICA eller här på webben

Nu är det möjligt att handla tre liter mjölk och samtidigt köpa euro, dollar eller annan utländsk valuta, till semesterresan. Direkt i kassan! Resevalutan levereras sedan till närmaste postombud inom tre dagar – oftast en ICA-butik. Tjänsten erbjuds i utvalda ICA-butiker i samarbete med Unimon. Fråga i din lokala ICA-butik om de erbjuder tjänsten.

Du kan även beställa valuta online och få det levererat till ditt närmaste postombud.

5. Stulet eller borttappat kort?

Om ditt kort skulle bli stulet eller borttappat är det bra att det är avstängt för internetbetalning. Jag vill även tipsa om att redan nu spara telefonnummer
+46 (0)33-47 47 90 dit du kan ringa för att spärra ditt kort dygnet runt.

6. Inga uttagsavgifter

Om du tar ut pengar i en uttagsautomat tar ICA Banken inte ut någon uttagsavgift. Tänk dock på att lokal bank kan ta ut en avgift, så kontrollera detta innan du reser iväg och gör ett uttag.

7. icabanken.se tar inte semester!

Med vår prisbelönta app kan du sköta dina bankärenden och hålla koll på din ekonomi dygnet runt: kolla snabbsaldo utan att logga in, för över pengar till kompisen som köpte glass när du glömde plånboken, betala räkningar med OCR-scannern eller se kontoöversikt och reserverade belopp och mycket mer!

Ladda ner appen utan kostnad via AppStore eller Google Play.

Fler nyheter


Glöm inte att boka din nästa resa med rätt kort
Resor 2018-02-12

Betala resan med rätt kort

När snö och gråväder ligger som täcke över oss, väcks mångas drömmar om en resa till varmare breddgrader. Om du är i färd med att boka en resa, visst betalar du resan med rätt kort? Missa inte det fina som ingår i vårt bankort och kreditkort.

› Därför ska du boka nästa resa med rätt kort
Våra bästa tips inför semestern
Resor 2017-06-08

Vi bjuder på våra bästa semestertips

Vad du vill göra på din semester vet du nog bäst själv, så detta är ingen semesterguide till bästa badstränderna eller vilket resmål du bara måste besöka i sommar. Vi har samlat det viktigaste som vi tycker du behöver ha koll på inför semestern.

› Se våra bästa semstertips
Artikelbild
Resor 2016-02-04

Tips om du ska köpa en utlandsresa

Ett enkelt sätt att vara både trygg och ekonomisk på resan är att ta med ett bankkort eller kreditkort från ICA Banken. Använd det redan när du beställer resan, så ingår det automatiskt en reseförsäkring.

› Mer om trygghet på resan
Artikelbild
Resor 2015-07-01

Res med banken på fickan

Planerar du att vara på resande fot under semestern? Ta med dig banken på resan. Med Mobilt BankID kan du betala räkningar, föra över pengar, godkänna e-fakturor och handla på nätet – direkt från solstolen!

› Res med banken på fickan i sommar
Artikelbild
Resor 2015-06-29

För resande till Grekland i sommar

Om du ska resa till Grekland i sommar är det vara bra att ha med sig kontanter innan du ger dig iväg. Genom vår samarbetspartner Unimon kan vi hjälpa dig att växla din semesterkassa till Euro eller den valuta du behöver.

› Mer information här