På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2015-06-29

För resande till Grekland i sommar

Artikelbild
Artikelbild

Om du ska resa till Grekland i sommar är det vara bra att ha med sig kontanter innan du ger dig iväg. Genom vår samarbetspartner Unimon kan vi hjälpa dig att växla din semesterkassa till Euro eller den valuta du behöver.

Läget i Grekland har sedan artikeln skrevs stabiliserats, men det är alltid bra att ha med sig lite kontanter när man åker på semester.

Med rådande läge i Grekland är vår rekommendation att du tar med kontanter och växlar dessa innan du åker på din semesterresa. Detta eftersom bankerna i Grekland kan få slut på kontanter och många köpställen tar inte kort.

Växla pengar inför resan

Vi kan genom ett samarbete med Unimon hjälpa dig att beställa utländsk valuta, oavsett om du ska till Grekland eller något annat land i världen. När du beställt valuta hämtar du dina pengarna hos ditt närmaste postombud inom tre vardagar. 

› Här kan du beställa valuta (Ny sida öppnas)

Du kan även i utvalda ICA-butiker beställa valuta och få dem levererade till ditt närmaste postombud inom tre vardagar. Fråga i kassan i din ICA-butik om de erbjuder tjänsten.

Om semesterplanen grusas

Var rätt försäkrad på resan, såväl i Sverige som utomlands. Betala minst 75 procent av resa och/eller boende med ett ICA Bankkort eller från kontot på ICA Banken, och få en reseförsäkring som tillsammans med hemförsäkringen i regel räcker gott. Om man själv, en nära anhörig eller den man tänkt besöka blir sjuk ingår också avbeställningsskydd.

› Mer om vår reseförsäkring

 

Fler nyheter


Glöm inte att boka din nästa resa med rätt kort
Resor 2018-02-12

Betala resan med rätt kort

När snö och gråväder ligger som täcke över oss, väcks mångas drömmar om en resa till varmare breddgrader. Om du är i färd med att boka en resa, visst betalar du resan med rätt kort? Missa inte det fina som ingår i vårt bankort och kreditkort.

› Därför ska du boka nästa resa med rätt kort
Våra bästa tips inför semestern
Resor 2017-06-08

Vi bjuder på våra bästa semestertips

Vad du vill göra på din semester vet du nog bäst själv, så detta är ingen semesterguide till bästa badstränderna eller vilket resmål du bara måste besöka i sommar. Vi har samlat det viktigaste som vi tycker du behöver ha koll på inför semestern.

› Se våra bästa semstertips
Artikelbild
Resor 2016-02-04

Tips om du ska köpa en utlandsresa

Ett enkelt sätt att vara både trygg och ekonomisk på resan är att ta med ett bankkort eller kreditkort från ICA Banken. Använd det redan när du beställer resan, så ingår det automatiskt en reseförsäkring.

› Mer om trygghet på resan
Artikelbild
Resor 2015-07-08

Sju smarta tips inför semestern

Under semestern ger sig många svenskar ut på resa. Oavsett om du planerar att åka utomlands eller väljer en svensk sommar finns pengar att spara, så har en av våra rådgivare samlat sju smarta tips som kan vara bra att med sig.

› Se våra sju snabba tips inför semestern
Artikelbild
Resor 2015-07-01

Res med banken på fickan

Planerar du att vara på resande fot under semestern? Ta med dig banken på resan. Med Mobilt BankID kan du betala räkningar, föra över pengar, godkänna e-fakturor och handla på nätet – direkt från solstolen!

› Res med banken på fickan i sommar