På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2018-02-12

Betala resan med rätt kort

Glöm inte att boka din nästa resa med rätt kort
Glöm inte att boka din nästa resa med rätt kort Gå inte miste om reseförsäkringen i ditt kort när du bokar din nästa resa

När snö och gråväder ligger som täcke över oss, väcks mångas drömmar om en resa till varmare breddgrader. Om du är i färd med att boka en resa, visst betalar du resan med rätt kort? Missa inte det fina som ingår i vårt bankort och kreditkort.

Du vet väl att om du betalar din resa med ICA Bankens bankkort eller kreditkort så ingår det en reseförsäkring som kompletterar den du förmodligen har genom din hemförsäkring. Det betyder att du inte behöver teckna till någon extra reseförsäkring via det företag du köper din resa av. Smart, eller hur?

Reseförsäkring ingår

Grunden i reseförsäkringen i vårt bankkort och kreditkort är att det ingår avbeställningsskydd, ersättning vid försening av allmänt färdmedel och bagageförsening på utresan.

Om du betalar din resa med ICA Bankens kreditkort ingår även ett resestartskydd om du skulle bli försenad till den plats i Norden där du skulle börja din resa. Skulle du missa ett anslutningsflyg på grund av förseningar kan du få ersättning för nödvändiga kostnader för att komma fram till resemålet. Det ingår även ett självriskskydd för hyrbil eller hyrd vespa/moped. Skulle den bli skadad eller stulen under resan, lämnas ersättning för betald självrisk upp till 10 000 kronor.

För dig som vill veta mer om omfattningen och villkoren i den reseförsäkring som ingår i bankkortet eller kreditkortet från ICA Banken, hittar mer info här.

Glöm nu inte att betala din resa med rätt kort och ha sedan en riktigt skön resa!

Några snabba tips inför resan

  • När man reser utomlands är det alltid bra att ha med sig lite kontanter. Det kan ICA Banken hjälpa dig med tillsammans med vår partner Unimon. Du får den levererad till ditt närmaste utlämningsställe inom tre vardagar. Mer om att beställa resevaluta
  • Ingen uttagsavgift när du tar ut pengar i uttagsautomat i Sverige eller utomlands.*
  • Glöm inte att öppna upp ditt bank- eller kreditkort så att det fungerar på den plats dit du ska åka.

* I vissa fall kan den lokala banken ta ut en avgift vid kontantuttag i automat. Vid valutaköp eller uttag på annan bank, post eller växlingskontor med kreditkort kan en avgift tillkomma.

Fler nyheter


Våra bästa tips inför semestern
Resor 2017-06-08

Vi bjuder på våra bästa semestertips

Vad du vill göra på din semester vet du nog bäst själv, så detta är ingen semesterguide till bästa badstränderna eller vilket resmål du bara måste besöka i sommar. Vi har samlat det viktigaste som vi tycker du behöver ha koll på inför semestern.

› Se våra bästa semstertips
Artikelbild
Resor 2016-02-04

Tips om du ska köpa en utlandsresa

Ett enkelt sätt att vara både trygg och ekonomisk på resan är att ta med ett bankkort eller kreditkort från ICA Banken. Använd det redan när du beställer resan, så ingår det automatiskt en reseförsäkring.

› Mer om trygghet på resan
Artikelbild
Resor 2015-07-08

Sju smarta tips inför semestern

Under semestern ger sig många svenskar ut på resa. Oavsett om du planerar att åka utomlands eller väljer en svensk sommar finns pengar att spara, så har en av våra rådgivare samlat sju smarta tips som kan vara bra att med sig.

› Se våra sju snabba tips inför semestern
Artikelbild
Resor 2015-07-01

Res med banken på fickan

Planerar du att vara på resande fot under semestern? Ta med dig banken på resan. Med Mobilt BankID kan du betala räkningar, föra över pengar, godkänna e-fakturor och handla på nätet – direkt från solstolen!

› Res med banken på fickan i sommar
Artikelbild
Resor 2015-06-29

För resande till Grekland i sommar

Om du ska resa till Grekland i sommar är det vara bra att ha med sig kontanter innan du ger dig iväg. Genom vår samarbetspartner Unimon kan vi hjälpa dig att växla din semesterkassa till Euro eller den valuta du behöver.

› Mer information här