På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2014-12-05

Låt julen bli lite enklare i år

Artikelbild
Artikelbild

Julen närmar sig med stormsteg och lika så alla måsten som hör där till. Sillen ska läggas in, julklappar ska handlas och mycket mer ska fixas inför julen. Vi har några tips på hur du sköter din vardagsekonomi lite enklare i år.

Är ni fler som ska dela på julkalaset?

I år blir det enklare än någonsin att dela på den gemensamma notan för julfirandet. Använd Swish!  Det har aldrig varit enklare att göra betalningar eller själv ta emot pengar. Pengarna sätts dessutom in på ditt eller mottagarens konto inom några sekunder.

› Anslut dig till Swish

Håll koll på ditt saldo när du julhandlar

Aktivera Snabbsaldo i appen och håll koll på ditt aktuella saldo när du är ute och handlar årets julklappar. Med Snabbsaldo får du koll på ditt saldo direkt i appen utan att logga in så att du håller julbudgeten.

› Aktivera Snabbsaldo

Har du en klocka med stöd för Android Wear? Då kan du aktivera funktionen Snabbsaldo om du inte redan gjort det. Då kommer du automatiskt kunna få fram ditt snabbsaldo i klockans display.

› Mer om Snabbsaldo för Android Wear

En perfekt gåva som passar alla

Ge bort ett ICA presentkort i julklapp. Det är en perfekt gåva som passar alla. Köp presentkortet i din närmsta ICA-butik nästa gång du är och handlar. Förutom ICAs presentkort säljer ICA även presentkort för flera andra populära butiker och upplevelser. Sortimentet kan variera mellan olika butiker.

› Mer om ICAs presentkort

Tävla och vinn julafton varje månad i ett helt år

Tävla om en bonuscheck på 975 kr varje månad i ett helt år. Totalt värde är 11 700 kr att handla för i valfri ICA butik. Anmäl dig senast den 21 december, berätta om ditt bästa julminne och betala med ditt bankkort minst 20 gånger mellan den 24 november till den 24 december.

Fler nyheter


Buffert - din ekonomiska livlina
Privatekonomi 2018-01-02

Buffert - din ekonomiska livlina

Många svenskar saknar idag buffert och det råder många meningar om hur stor buffert man borde ha. Vi guidar dig och ger tips till den som har svårt att komma igång. Det är aldrig försent att starta ett buffertsparande.

› Så mycket bör du ha som buffert
Betala julen med rätt kort
Privatekonomi 2017-12-05

Betala julen med rätt kort

Just nu skrivs det massor med önskelistor och det önskas allt från leksaker, spel, kläder, elektronikprylar och upplevelser. Din egen shoppinglista blir allt längre med mat och julklappar som ska handlas inför julen - missa därför inte fördelarna med att betala julen med rätt kort.

› Mer om varför du ska betala julen med rätt kort
Egen julkalender
Privatekonomi 2017-11-21

Julklappskalendern blir allt vanligare

Om du förut hade panik av att komma på vad du ska köpa i julklapp, så har det dessutom de senaste åren blivit populärt att göra julkalendrar med små paket som man får öppna varje dag. Eftersom vi är banken som vill göra skillnad i vardagen, kommer här några pyssliga och prisvärda julkalendertips.

› Så gör du en egen prisvärd julkalender
e-handla säkert med ICA Bankens mobildosa
Privatekonomi 2017-11-07

Skön och säker julhandel på nätet

Svetten lackar. Vinterjackan är för varm. Armbågar i sidan – allt för att vara först i kön. Tänk så skönt att slippa stress och trängsel. Många väljer istället att handla sina julklappar och fynd på nätet. Slå upp en kopp kaffe och handla i lugn och ro vid köksbordet

› Läs våra e-handelstips här
Hur delar man på kostnaden i en bonusfamilj
Privatekonomi 2017-10-25

Bonusfamiljen - Så får ni en bra start

Vi är alldeles för dåliga på att prata ekonomi innan det är dags att flytta ihop. Det är extra viktigt i den allt vanligare bonusfamiljen. Vi tipsar om hur ni kan minska risken för den vanligaste orsaken till bråk.

› Läs mer hur ni kan få en bra start
Så funkar amorteringskravet om du ska köpa ny bostad
Privatekonomi 2017-10-20

Amorteringskravet - Så funkar det hos ICA Banken

Här får du veta hur amorteringskravet fungerar och vilka undantag som finns. Vi förklarar också vad belåningsgrad är och hur du räknar ut den.

› Läs mer hur amorteringskravet funkar
Har cabben blivit för liten och du behöver en ny bil
Privatekonomi 2017-09-11

Har cabrioleten blivit trång eller familjebussen för rymlig?

Det kommer en dag då den sportiga lilla cabrioleten blivit för liten för att rymma barn och veckohandlingens alla matkassar. Eller är det så att barnen flugit ur huset och familjebussens praktiska lastkapacitet inte behövs längre?

› Bra att tänka på när när du ska finansiera en ny bil
Artikelbild
Privatekonomi 2017-06-14

Vad är ränta och hur funkar det

Ränta läser vi ofta om i tidningar och hör om på nyheterna, men begreppet är inte alltid helt lätt att förstå. Här förklarar vi termer som inlånings- och utlåningsränta och går igenom vad som egentligen menas med effektiv respektive nominell ränta.

› Läs mer om hur ränta funkar
Skatteåterbäring
Privatekonomi 2017-05-12

Vad ska du göra med skatteåterbäringen?

Över 550 000 svenskar fick redan till påsk tillbaka över 4,3 miljarder kronor på sina konton och lagom till midsommar sker nästa stora skatteutbetalning. Vi har nu svaret på vad våra besökare tänker göra med skatteåterbäringen.

› Detta tänker våra besökare göra med skatteåterbäringen
Artikelbild
Privatekonomi 2017-03-24

Deklarationsdax

Den 21 mars öppnade möjligheten att börja deklarera och en nyhet i år är att de som har en digital brevlåda, kan få tillbaka sina skattepengar innan påsk. Här är lite viktiga datum som är bra att hålla koll på, både för den som få tillbaka och betala.

› Läs mer om vilka datum som gäller inför årets deklaration
Snart blir dessa sedlar och mynt ogiltiga
Privatekonomi 2017-02-23

Har du Carl von Linné eller Karl XI där hemma?

I sommar blir de sista av våra gamla trotjänare till sedlar och mynt ogiltiga. Börja redan nu att försöka använda de gamla sedlarna och mynten när du ska betala. Vill du sätta in kontanter måste du tänka på att det finns en begränsning för hur mycket man får sätta in under en 30-dagarsperiod.

› Läs om sedel- och myntutbytet i sommar
Gör en bolånekalkyl innan du börjar leta efter en ny bostad
Privatekonomi 2016-10-10

Bolåneguide när du ska köpa bostad

Drömmer du om en egen bostad, eller är det dags att flytta till något större? Då kommer här några råd som kan vara bra att ha med sig på vägen när man ska ge sig ut på bostadsmarknaden.

› Fem råd om vad man ska tänka när man lånar till en bostad
Glöm inte att boka din nästa resa med rätt kort
Privatekonomi 2016-09-14

Betala resan med rätt kort

Sommaren, solen och värmen har knappt hunnit lämna oss innan vi börjar drömma om mer sol, värme och upplevelser. Letar du efter en resa till varmare breddgrader eller lockar det med en weekendresa i höst eller vinter? När du hittat din resa, kom ihåg att betala den med rätt kort.

› Därför ska du boka nästa resa med rätt kort
Artikelbild
Privatekonomi 2016-09-09

Billån - Gör en förmånlig bilaffär

När du ska köpa bil är det några saker som kan vara lönsamt att tänka lite extra på. Det gäller dels finansiering och försäkring, men också vilket skick bilen är i.

› Så gör du en bra bilaffär
Nu kommer skatteåterbäringen för dig som deklarerat digitalt
Privatekonomi 2016-08-03

Skatteverkets andra utbetalning av skattepengar

I mitten på augusti gör Skatteverket sin andra av tre utbetalningar av skattepengar till dem som ska få tillbaka på skatten. Detta gäller om du deklarerat via pappersblankett eller om du inte anmält ett konto för utbetalning senast den 2 maj 2016.

› Mer om vad du kan göra om du får tillbaka på skatten
BREXIT - Vad händer nu?
Privatekonomi 2016-06-27

Brexit - Vad händer nu?

På midsommarafton stod Europa inför det faktum när valresultatet var klart att Storbritannien röstat för att lämna EU. Brexit vann med 52 procent mot 48 procent för Bremain. Världens börser reagerade negativt som förutspått och brittiska pundet föll.

› Mer om Brexit och vad som händer nu
Tjej vid dator
Privatekonomi 2016-04-28

Dags för deklaration – viktigt att tänka på

Nu är det bara några dagar kvar innan deklarationen ska vara inlämnad. Sista dag att deklarera som privatperson är måndagen den 2 maj 2016.

› Att tänka på inför deklarationen
Artikelbild
Privatekonomi 2016-02-04

Tips om du ska köpa en utlandsresa

Ett enkelt sätt att vara både trygg och ekonomisk på resan är att ta med ett bankkort eller kreditkort från ICA Banken. Använd det redan när du beställer resan, så ingår det automatiskt en reseförsäkring.

› Mer om trygghet på resan
Artikelbild
Privatekonomi 2015-11-08

Säkra en billig jul

Julen är mångas favorithögtid, men det är inte alltid lätt att få ekonomin att gå ihop när man vill att allt ska vara så perfekt som möjligt under denna högtid. ICA Banken har samlat några tips hur du kan säkra en billigare jul så du och din familj kan lägga fokus på det som är viktigt.

› Läs ICA Bankens tips för en billigare jul
Artikelbild
Privatekonomi 2015-08-17

För mycket månad kvar i slutet av lönen?

Sommar och semester börjar lida mot sitt slut och vardagen återgår sakta till normala rutiner igen. Många plånböcker ekar tomma och man funderar på vart tog pengarna vägen? 

› Mer om hur vi kan hjälpa dig
Artikelbild
Privatekonomi 2015-08-10

Spartips för studenter

Att plugga på universitet eller högskola innebär för många att man flyttar hemifrån och kanske till en annan stad. Med ett eget boende kommer kostnader som man kanske inte hade när man bodde hemma, därför tänkte vi ge lite spartips inför starten av höstterminen.

› Guide till en bättre studentvardag
Artikelbild
Privatekonomi 2015-07-08

Sju smarta tips inför semestern

Under semestern ger sig många svenskar ut på resa. Oavsett om du planerar att åka utomlands eller väljer en svensk sommar finns pengar att spara, så har en av våra rådgivare samlat sju smarta tips som kan vara bra att med sig.

› Se våra sju snabba tips inför semestern
Artikelbild
Privatekonomi 2015-07-01

Res med banken på fickan

Planerar du att vara på resande fot under semestern? Ta med dig banken på resan. Med Mobilt BankID kan du betala räkningar, föra över pengar, godkänna e-fakturor och handla på nätet – direkt från solstolen!

› Res med banken på fickan i sommar
Artikelbild
Privatekonomi 2015-06-29

Hur påverkar börsutvecklingen dig som fondsparare

Den oro som finns gällande Greklands ekonomi och om de kommer att stanna eller lämna Eurosamarbetet, resulterade i att många av börserna öppnade måndagen med fallande kurser. För den som sparar i fonder ska man ta det lugnt, då ett fondsparande är något som sker på lång sikt.

› Mer om börsutvecklingen
Artikelbild
Privatekonomi 2015-06-29

För resande till Grekland i sommar

Om du ska resa till Grekland i sommar är det vara bra att ha med sig kontanter innan du ger dig iväg. Genom vår samarbetspartner Unimon kan vi hjälpa dig att växla din semesterkassa till Euro eller den valuta du behöver.

› Mer information här
Artikelbild
Privatekonomi 2015-05-25

Om olyckan skulle inträffa

Cykeln är idag ett allt vanligare transportmedel och som cyklist är man ganska utsatt i trafiken. Om man som cyklist skadar sig i en singelolycka har man inte många möjligheter till ersättning om man saknar en olycksfallsförsäkring. Vår försäkring tecknar du enkelt till dig själv eller hela familjen.

› Mer om hur du olycksfallsförsäkrar dig och din familj
Artikelbild
Privatekonomi 2015-02-17

Fonder är hetare än någonsin

Flertalet fonder utvecklades väl och gav god avkastning under 2014. Vilket troligen var en av anledningarna till att rekordmånga valde att börja spara i fonder. Vi har en fortsatt optimistisk syn på börsåret 2015 även fast det troligen kommer bli ett mer måttligt år än 2014.

› Läs mer om fondsparande
Artikelbild
Privatekonomi 2015-02-16

Varför fungerar inte mitt kort?

Låt inte ett strulande bankkort grusa utlandsresan. Vi ger dig några tips på vägen hur du undviker att din betalning ej medges när du är på resande fot.

› Få några tips på vägen
Artikelbild
Privatekonomi 2015-01-30

Spartips till dig som vill börja året ekonomiskt

Vill du börja år 2015 lite mer ekonomiskt? Vi vill hjälpa dig på vägen. Nermin Avdic, rådgivare på ICA Banken, delar med sig av sju spartips för hur du kan bli mer spar- och lånesmart.

› Sju spartips för att bli mer spar- och lånesmart
Artikelbild
Privatekonomi 2014-09-17

Att tänka på när man lånar pengar

Idag är utbudet av långivare stort och det finns många aktörer som erbjuder lån och krediter. Att fler lockas av att ta ett snabbt sms-lån eller en dyr kredit för att lösa en ekonomisk situation. Det kan ibland bli en kostsam affär.

› Mer om att låna pengar
Artikelbild
Privatekonomi 2014-09-16

Sparar inte du i fonder?

Med allt lägre räntor kan det vara aktuellt att se över sitt sparande. Fondsparande kan vara ett alternativ att titta närmare på. Hos oss på ICA Banken kan du spara i noga utvalda fonder. I vår fondlista hittar du förstås våra egna men också andra kända fonder på marknaden.

› Kom igång med ett fondsparande
Artikelbild
Privatekonomi 2014-08-21

Hushållsekonomi – en balans mellan utgifter och inkomster

Det är inte alltid helt lätt att hushålla med familjens pengar när inkomster och utgifter hopas från olika håll och kanter.

› Mer om hushållsekonomi
Artikelbild
Privatekonomi 2014-08-15

Även en liten olycka kan sätta spår i ekonomin

Man behöver inte leva en aktiv livsstil för att veta att en olycksfallsförsäkring är något som kan vara till stor hjälp om en olycka skulle vara framme. Det kan räcka med att man ramlar ner från en pall där hemma och gör sig så illa att man behöver uppsöka sjukhus eller läkare.

› Läs mer hur ICA Bankens olycksfallsförsäkring kan hjälpa dig
Artikelbild
Privatekonomi 2014-07-14

Ta ut och sätt in kontanter i närmsta ICA-butik

Med 1 300 ICA-butiker runt om i landet är det enkelt att ta ut och sätta in pengar på ditt bankkonto. Direkt i butikskassan på ICA! Så blir det en liten slant från loppisförsäljningen, födelsedagen eller i barnens spargris? Varför inte sätta in dom i ett sparande nästa gång du är och handlar.

› Ta ut och sätt in pengar direkt i kassan
Artikelbild
Privatekonomi 2014-05-02

Gör ditt bankkort ännu säkrare

Om du inte redan gjort det, passa på att aktivera funktionen som begränsar var ditt bankkort ska gå att använda. Funktionen är enkel att aktivera och du kan lätt ändra inställningarna via appen när du har behov att öppna och stänga kortet för utvalda världsdelar.

› Mer om hur du gör ditt bankkort säkrare
Artikelbild
Privatekonomi 2014-04-10

Ekonomisk trygghet om olyckan skulle vara framme

Att ha en bilförsäkring eller hemförsäkring är en självklarhet för de flesta. När det kommer till en själv är det dock många vuxna och barn som saknar olycksfallsskydd på fritiden.

› Mer om hur ett olycksfallskydd kan hjälpa till
Artikelbild
Privatekonomi 2014-03-01

Låna till vad du vill

Tankar på nytt kök? Dags att byta till en annan bil? Eller börjar det bli god tid att förverkliga den där drömmen som du länge haft? Med privatlån från ICA Banken kan du finansiera ditt köp när pengarna saknas på ditt sparkonto.

› Mer om privatlån
Artikelbild
Privatekonomi 2014-02-14

Kunderna berättar: Så ersattes min skada

Bra tjänster och god service är några av anledningarna till att ICA Banken enligt SKI hade Sveriges nöjdaste bankkunder 2013. Nöjda är också de kunder som tecknat prisvärda försäkringar hos ICA Banken.

› Läs mer om hur vi hjälpt några av våra försäkringskunder
Artikelbild
Privatekonomi 2014-01-10

Därför bör du undvika SMS-lån och andra snabblån

SMS-lån och andra snabblån kan verka som en praktisk lösning på en tillfällig obalans i vardagsekonomin. Ofta gör de istället ekonomin ännu sämre. I många fall landar den effektiva räntan på flera tusen procent, och man riskerar att fastna i en nedåtgående spiral.

› Mer om hur du kan undvika SMS-lån
Artikelbild
Privatekonomi 2013-12-20

En hem- och villaförsäkring att känna sig trygg med

Är det dags att se över ditt försäkringsskydd för din bostad? ICA Bankens hemförsäkring och villaförsäkring innehåller delar som du annars kanske får betala extra för.

› Läs mer om våra hem- och villaförsäkringar