På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2014-09-29

Hela landet för Rosa Bandet!

För oss på ICA hänger mat och hälsa ihop. Därför har ICA stöttat Cancerfonden i många år – ja faktiskt sedan femtiotalet – och Rosa Bandet-kampanjen mot bröstcancer sedan starten år 2003. I fjol samlade vi tillsammans med våra kunder in 16 miljoner kronor. Hjälp oss att slå det i år!

Bidra via Gåvoknappen

Du som kund i ICA Banken kan nu enkelt bidra till ICAs insamling för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj via vår Gåvoknapp som du hittar när du loggar in på icabanken.se eller i vår app för iPhone och Android.

Köp rosa bandet, 25 kronor

Årets designer är kreatören Camilla Thulin. Hon ville göra ett band med koppling till kvinnor och fann inspiration i en gammal virkbok – från ICA Bokförlag. ”Virkade spetsar är ett konsthantverk som kvinnor fört vidare mellan sig i generationer och som kräver både tålamod och kunskap. Egenskaper som behövs även i svåra stunder” säger Camilla Thulin.

Rosa varor – för dig själv och andra

En hälsosam livsstil kan förebygga en tredjedel av all cancer – även om det inte är en garanti för att slippa drabbas. Därför har vi en stor mängd frukt & grönt bland våra rosa varor. När du köper dem bidrar du till forskningen mot bröstcancer. Läs mer om ICAs rosa varor.

30 minuter om dagen är bra för behagen

Att röra på sig en halvtimma under de flesta av livets dagar minskar risken för cancer. Särskilt tydlig effekt har det på bröstcancer. Det spelar ingen roll om du cyklar, städar, dansar eller promenerar, det viktiga är att pulsen höjs.

Lunchpromenaden den 8 oktober

Den 8 oktober bjuder Cancerfonden in till pulshöjande lunchpromenader på 30 minuter runt om i landet. En av dessa arrangeras i Solna tillsammans med ICA. Pamela Andersson, chefredaktör för tidningen ToppHälsa och ambassadör för Cancerfonden är promenadvärd och leder Lunchpromenaden. Tag chansen att manifestera vikten av att röra på sig för att minska risken för cancer och anmäl dig till Lunchpromenaden.

Många sätt att bidra:

  • ICA Bankens gåvoknapp valfritt belopp på icabanken.se
  • Köp rosa bandet, pris 25 kr i ICAs butiker och hos Cura.
  • Köp ICAs rosa varor – mellan 1 och 5 kr går till Cancerfonden.
  • Välj rosa kassen när du handlar – 3,50 kr går till Cancerfonden.
  • Scanna in din gåva – möjligt i ICAs butiker med självscanning.
  • Sms:a ICA till 72988 – skänk 50 kr till insamlingen.
  • Skänk valfri summa med inbetalningskortet som följer med oktobernumret av Buffé.

Fler nyheter


Artikelbild
Kampanjer 2017-11-20

Black Friday - fyll julstrumpan redan nu

Konceptet Black Friday, "svart fredag", kommer från USA och är synonymt med riktigt rabatterade priser. Priskalaset infaller traditionellt första fredagen efter Thanksgiving – och så även i Sverige.

› Läs mer om Black Friday
Stöd Childhoods arbete för utsatta barn
Kampanjer 2017-11-20

Var med och stötta Childhoods arbete

ICA stödjer sedan 14 år tillbaka World Childhood Foundation som är en organisation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, både här i Sverige och i resten av världen.

› Mer om Childhood och hur du kan vara med att hjälpa
ICA Banken stödjer Rosa Bandet-insamlingen 2017 och skänker 100 000 kr
Kampanjer 2017-11-01

Årets insamling till Rosa Bandet

ICA Banken valde att skänka 100 000 kr till 2017 års insamling till Rosa Bandet och vi utmanade några av våra branschkollegor att också bidra. ICA Bankens kunder har dessutom i år skänkt rekordmycket pengar.

› Läs mer om resultatet av årets kampanj till förmån för Rosa Bandet
ABrn som leker med höstlöv
Kampanjer 2017-10-23

Borta bra men hemma bäst

Allas höstlov ser olika ut. Några av oss arbetar som vanligt och barnen är på fritids eller förskola. Vissa är hemma och är lediga, medan andra väljer att resa bort till andra breddgrader.

› Tips inför stundande höstlov
Rosa Bandet 2017 -design av Efva Attling
Kampanjer 2017-10-01

Tillsammans kan vi besegra cancer

ICA Bankens kunder har under flera år kunnat bidra till insamlingen Rosa Bandet genom våra gåvoknappar. Förra året skänkte våra kunder över 270 000 kr tillsammans. I år skänker ICA Banken 100 000 kr till Rosa Bandet och vi skickar dessutom ut en utmaning till våra branschkollegor.

› Läs mer om vår utmaning och hur du kan vara med och stötta