På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-11-01

Årets insamling till Rosa Bandet

ICA Banken stödjer Rosa Bandet-insamlingen 2017 och skänker 100 000 kr
ICA Banken stödjer Rosa Bandet-insamlingen 2017 och skänker 100 000 kr ICA Banken skänkte 100 000 kr till 2017 års insamling till förmån för Rosa Bandet

ICA Banken valde att skänka 100 000 kr till 2017 års insamling till Rosa Bandet och vi utmanade några av våra branschkollegor att också bidra. ICA Bankens kunder har dessutom i år skänkt rekordmycket pengar.

Tillsammans kan vi besegra cancer

Årets tema för Rosa Bandet-insamlingen är att Tillsammans kan vi besegra cancer. Därför valde vi att utmana några av våra branschkolleor att också skänka pengar till insamlingen.

ICA Bankens utmaning

De branschkollegor som vi valde att utmana att skänka ett valfritt bidrag till Rosa Bandet var: SEB, Nordea, Handelsbanken, Swedbank och Danske Bank.

Vi valde att utmana dem på deras respektive Facebooksidor. Alla utom en bank svarade och berättade hur de arbetar med allt från välgörenhetsprojekt till donationer, men ingen valde att anta utmaningen.

Alla sätt som våra kollegor i branschen valt att stödja är viktiga för sin sak. Det var vi noga med att tala om när vi tackade för deras svar på vår utmaning.

ICA Bankens kunder är våra hjältar

På ICA Bankens webbsida och vår app har våra kunder via en gåvoknapp, snabbt och enkelt kunnat skänka en gåva till insamlingen till förmån för Rosa Bandet.

Vi är helt överväldigade av er generositet och vi bugar djupt, när vi nu kan konstatera att ni skänkt helt otroliga:

345 811 kronor  Hjärta

Stort tack från oss på ICA Banken - Tillsammans kan vi besegra cancer!

Insamlingsrekord

Enligt Cancerfonden slog årets insamling till Rosa Bandet rekord. Totalt sett gav kampanjen hela 82 miljoner kronor, varav ICA Gruppen tillsammans med våra kunder stod för 54,4 miljoner kronor.

Det är viktigt att betona att inga insamlade medel till Cancerfonden öronmärks, utan att de delas ut till den främsta svenska cancerforskningen. Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj har tre tydliga syften: Finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer, samt bedriva påverkansarbete.

Fler nyheter


Artikelbild
Kampanjer 2017-11-20

Black Friday - fyll julstrumpan redan nu

Konceptet Black Friday, "svart fredag", kommer från USA och är synonymt med riktigt rabatterade priser. Priskalaset infaller traditionellt första fredagen efter Thanksgiving – och så även i Sverige.

› Läs mer om Black Friday
Stöd Childhoods arbete för utsatta barn
Kampanjer 2017-11-20

Var med och stötta Childhoods arbete

ICA stödjer sedan 14 år tillbaka World Childhood Foundation som är en organisation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, både här i Sverige och i resten av världen.

› Mer om Childhood och hur du kan vara med att hjälpa
ABrn som leker med höstlöv
Kampanjer 2017-10-23

Borta bra men hemma bäst

Allas höstlov ser olika ut. Några av oss arbetar som vanligt och barnen är på fritids eller förskola. Vissa är hemma och är lediga, medan andra väljer att resa bort till andra breddgrader.

› Tips inför stundande höstlov
Rosa Bandet 2017 -design av Efva Attling
Kampanjer 2017-10-01

Tillsammans kan vi besegra cancer

ICA Bankens kunder har under flera år kunnat bidra till insamlingen Rosa Bandet genom våra gåvoknappar. Förra året skänkte våra kunder över 270 000 kr tillsammans. I år skänker ICA Banken 100 000 kr till Rosa Bandet och vi skickar dessutom ut en utmaning till våra branschkollegor.

› Läs mer om vår utmaning och hur du kan vara med och stötta
ICA Banken är på plats i Mora vid Vasaloppet
Kampanjer 2017-02-22

Träffa oss i Mora under Vasaloppsveckan

Ska du kanske själv åka? Då har du möjlighet att träffa oss på ICA Banken och vara med och tävla om fina priser. Du hittar oss på mässan i Vasaloppstältet i Mora mellan den 22 februari och 5 mars.

› Mer om evenemanget under Vasaloppsveckan