På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-06-28

Efterlängtad nyhet för dig som handlar på nätet

Artikelbild
Artikelbild Nu är det möjligt att signera köp på internet med Mobilt BankID

Du har säkert suttit där och ska slutföra köpet på veckohandlingen av maten eller köpet av de där snygga kläderna i webbutiken och så kommer det upp att du ska signera köpet. Givetvis har du inte din kortdosa där du sitter. Då kommer här en efterlängtad nyhet.

Efterfrågad signeringsmetod är äntligen här

Tidigare har ICA Bankens kunder kunnat signera köp på internet, när detta krävts med antingen kortdosan i kombination med kortet eller med Mobildosan som finns tillgänglig för de som använder vår app.

Nu kommer lösningen som många frågat efter. Du som är kund i ICA Banken kan nu signera dina köp på internet med Mobilt BankID. Vi vet att detta är något många suktat efter och vi hoppas att det ska förenkla vardagen för dig som handlar på nätet.

Vad innebär att man signerar ett köp på internet

Flertalet svenska och utländska webbutiker använder sig av MasterCard SecureCode eller Verfied by Visa, som båda två är lösningar för säkrare kortbetalningar på nätet.

ICA Bankens bankkort och kreditkort är utrustade med MasterCard SecureCode. Det innebär att när du använder ett av våra bankkort för betalning i en webbutik som använder denna säkerhetslösning så kommer du få signera ditt köp. Signeringen gör du med hjälp av antingen Mobilt BankID (nyhet), Mobildosan eller Kortdosan tillsammans med ditt bankkort.

Fler nyheter


e-handla säkert med ICA Bankens mobildosa
Instruktioner 2017-11-07

Skön och säker julhandel på nätet

Svetten lackar. Vinterjackan är för varm. Armbågar i sidan – allt för att vara först i kön. Tänk så skönt att slippa stress och trängsel. Många väljer istället att handla sina julklappar och fynd på nätet. Slå upp en kopp kaffe och handla i lugn och ro vid köksbordet

› Läs våra e-handelstips här
Bild på ICA Bankens app
Instruktioner 2016-12-08

Säg hej till nya appen

Under hösten genomförde vi en undersökning, där vi lät våra användare och besökare tycka till om två förslag till ny meny och navigering i våra appar. Nu är arbetet klart och de nya omdesignade menyerna i apparn är lanserade.

› Mer om den nya menyn i våra appar
Artikelbild
Instruktioner 2015-10-22

Spärra och beställ nytt kort i appen eller på webben

Nu är det ännu enklare att spärra ett borttappat kort eller beställa ett nytt. Du gör det direkt i ICA Bankens app eller här på icabanken.se. Tryggt och bra, inte minst om du är utomlands.

› Mer om spärra och beställa nytt kort
Artikelbild
Instruktioner 2015-09-15

Köp din resevaluta i utvalda ICA-butiker

Du vet väl att det är möjligt att handla tre liter mjölk och samtidigt köpa euro, dollar eller annan utländsk valuta till semesterresan, direkt i kassan i utvalda ICA-butiker? 

› Mer om att köpa valuta på ICA
Artikelbild
Instruktioner 2015-05-18

Blippa – Det nya sättet att betala kontaktlöst

ICA är först ut i Sverige med att lansera kontaktlösa kortbetalningar. Därför har vi uppfunnit ett helt nytt ord till våra kunder – ”att blippa”. Den som blippar behöver bara hålla sitt kort intill mot terminalen och ”blippa” köpet.

› Mer om möjligheten att betala kontaktlöst