På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-11-03

Bedragare i farten

Artikelbild
Artikelbild

Den senaste tiden har det förekommit att kunder blivit uppringda av bedragare som utger sig för att ringa från ICA Banken. Bedragarna hävdar att de ska stoppa ett påstått bedrägeri på kundens konto eller kort.

De vill att man ska identifiera sig genom sitt Mobila BankID. Bedragare kan på detta sätt komma in på ditt konto och genom att be om ytterligare en identifiering kan sedan bedragaren stjäla pengar från kontot. Om du får ett sådant samtal uppmanar vi dig att lägga på luren och inte lämna ifrån dig någon information.

Bra att veta

ICA Banken kan ringa dig och uppmana dig att identifiera dig med Mobilt BankID, dock sker detta bara i samband med att du har något typ av ärende som pågår med oss (t.e.x en ansökan). Vi kommer aldrig begära känslig information av dig kring dina banktjänster.

Osäker på vem som ringt dig?

Det man kan göra om man känner sig osäker på om man pratar med någon från banken är att be att få ringa upp. Ring då ICA Bankens telefonnummer som är 033‑47 47 90 och sedan kan kundservice stämma av om något hänt med ditt kort eller konto.

Mer läsning på ämnet bedrägerier

› Allt vanligare med bedrägerier
› BankID och säkerhet (extern länk)

Fler nyheter


Blippa på ICA
Information 2018-03-12

Förändring av beloppsgränsen för blipp

Det har nu gått ett par år sedan vi på ICA Banken bytte ut alla våra kort och införde möjligheten för våra kunder att kunna blippa sina köp. ICA var först i Sverige med detta och den nya tekniken för kontaktlösa betalningar har med åren gjort att fler och fler väljer det snabba sättet att betala och nu gör vi en justering av beloppsgränsen.

› Mer om förändringen av beloppsgränsen för blipp
Artikelbild
Information 2018-01-17

Information om årsbeskeden

I ICA Bankens hållbarhetsarbete ingår att minska antalet brevutskick. Det innebär att du får ditt årsbesked presenterat digitalt på internetbanken.

› Så hittar du ditt årsbesked
Gör dina bankärenden i god tid
Information 2017-12-01

Information inför årsskiftet

Inför årsskiftet finns det en del viktiga datum att förhålla sig till gällande bland annat betalning- och överföringsdagar, fondflytt och orderdagar för att de ska vara gjorda innan årsskiftet.

› Läs vad du bör tänka på inför årsskiftet
ICA Bankens Mobildosa upphör att gälla den 17 januari 2018
Information 2017-11-16

Mobildosan kommer att upphöra

Mobilt BankID har blivit det vanligaste sättet att identifiera sig med när man ska logga in på icabanken.se och i våra appar. Vi har därför valt att avveckla vår egen säkerhetslösning Mobildosan.

› Läs mer om varför Mobildosan tas bort
Artikelbild
Information 2017-04-18

Falskt SMS i omlopp

Många personer har hört av sig att man fått ett SMS som ska se ut som om det ska komma från ICA Banken. I SMS:et anges ett saldo och så uppmanas man att bekräfta sitt konto genom att klicka på en länk. Detta SMS är falskt och inte från ICA Banken!

› Läs mer om det falska SMS:et som är i omlopp