På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-11-16

Mobildosan kommer att upphöra

ICA Bankens Mobildosa upphör att gälla den 17 januari 2018
ICA Bankens Mobildosa upphör att gälla den 17 januari 2018 17 januari 2018 kommer inloggningsalternativet Mobildosa att tas bort.

Mobilt BankID har blivit det vanligaste sättet att identifiera sig med när man ska logga in på icabanken.se och i våra appar. Vi har därför valt att avveckla vår egen säkerhetslösning Mobildosan.

När upphör Mobildosan?

Från och med den 17 januari 2018 kommer du inte att kunna använda Mobildosan som alternativ vid inloggning i våra digitala kanaler.

Varför tar ni bort Mobildosan?

De flesta av våra kunder har valt att använda Mobilt BankID för att logga in och göra sina ärenden på icabanken.se och i våra appar. Anledningen till att Mobildosan nu tas bort, är att det inte längre är ekonomiskt försvarbart att underhålla och utveckla denna egna säkerhetslösning.

Nu kan dessutom våra kunder som är under 16 år ansöka om Mobilt BankID med sina vårdnadshavares godkännande.

Om du som kund i ICA Banken inte har Mobilt BankID ännu, passa på att ansöka om det redan idag.

Läs mer och ansök om Mobilt BankID

Inloggning med säkerhetsdosa i kombination med bank- eller kreditkort och den personliga dosan kommer finnas kvar för den som inte vill ha eller kan skaffa Mobilt BankID.

Fler nyheter


Blippa på ICA
Information 2018-03-12

Förändring av beloppsgränsen för blipp

Det har nu gått ett par år sedan vi på ICA Banken bytte ut alla våra kort och införde möjligheten för våra kunder att kunna blippa sina köp. ICA var först i Sverige med detta och den nya tekniken för kontaktlösa betalningar har med åren gjort att fler och fler väljer det snabba sättet att betala och nu gör vi en justering av beloppsgränsen.

› Mer om förändringen av beloppsgränsen för blipp
Artikelbild
Information 2018-01-17

Information om årsbeskeden

I ICA Bankens hållbarhetsarbete ingår att minska antalet brevutskick. Det innebär att du får ditt årsbesked presenterat digitalt på internetbanken.

› Så hittar du ditt årsbesked
Gör dina bankärenden i god tid
Information 2017-12-01

Information inför årsskiftet

Inför årsskiftet finns det en del viktiga datum att förhålla sig till gällande bland annat betalning- och överföringsdagar, fondflytt och orderdagar för att de ska vara gjorda innan årsskiftet.

› Läs vad du bör tänka på inför årsskiftet
Artikelbild
Information 2017-11-03

Bedragare i farten

Den senaste tiden har det förekommit att kunder blivit uppringda av bedragare som utger sig för att ringa från ICA Banken. Bedragarna hävdar att de ska stoppa ett påstått bedrägeri på kundens konto eller kort.

› Mer om bedrägeriförsöket
Artikelbild
Information 2017-04-18

Falskt SMS i omlopp

Många personer har hört av sig att man fått ett SMS som ska se ut som om det ska komma från ICA Banken. I SMS:et anges ett saldo och så uppmanas man att bekräfta sitt konto genom att klicka på en länk. Detta SMS är falskt och inte från ICA Banken!

› Läs mer om det falska SMS:et som är i omlopp