På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-03-24

Deklarationsdax

Artikelbild
Artikelbild

Den 21 mars öppnade möjligheten att börja deklarera och en nyhet i år är att de som har en digital brevlåda, kan få tillbaka sina skattepengar innan påsk. Här är lite viktiga datum som är bra att hålla koll på, både för den som få tillbaka och betala.

Den som skaffade en digital brevlåda innan den 1 mars 2017, ska har fått sin deklaration som pdf i sin digitala brevlåda. Övriga får den hem i brevlådan mellan 8 mars till 15 april.

Skattepengar innan påsk?

Från och med den 21 mars är det möjligt att börja deklarera. Du som har fått din deklartion i din digitala brevlåda och ska få tillbaka pengar på skatten, behöver e-deklarera senast den 29 mars för att få dina innan påsk. Detta gäller bara om du inte gör några tillägg eller ändringar i din deklaration.

Om du e-deklarerat och gjort tillägg eller ändringar och ska få tillbaka på skatten, så får du dina skattepengar 7-9 juni.

Du som deklarerar med pappersblanketten och ska få tillbaka på skatten får dina pengar under augusti eller september om du anmält ett konto hos Skatteverket senast den 2 maj.

Ska du betala in skatt?

För löntagare och pensionärer som ska betala in mer skatt, de får sitt slutskattebesked i augusti. Restskatten ska vara betald senast den 13 november.

Sista dag att lämna in deklarationen

Deklarationen ska vara inlämnad senast den 2 maj 2017.

Fler nyheter


Artikelbild
Information 2018-01-17

Information om årsbeskeden

I ICA Bankens hållbarhetsarbete ingår att minska antalet brevutskick. Det innebär att du får ditt årsbesked presenterat digitalt på internetbanken.

› Så hittar du ditt årsbesked
Gör dina bankärenden i god tid
Information 2017-12-01

Information inför årsskiftet

Inför årsskiftet finns det en del viktiga datum att förhålla sig till gällande bland annat betalning- och överföringsdagar, fondflytt och orderdagar för att de ska vara gjorda innan årsskiftet.

› Läs vad du bör tänka på inför årsskiftet
ICA Bankens Mobildosa upphör att gälla den 17 januari 2018
Information 2017-11-16

Mobildosan kommer att upphöra

Mobilt BankID har blivit det vanligaste sättet att identifiera sig med när man ska logga in på icabanken.se och i våra appar. Vi har därför valt att avveckla vår egen säkerhetslösning Mobildosan.

› Läs mer om varför Mobildosan tas bort
Artikelbild
Information 2017-11-03

Bedragare i farten

Den senaste tiden har det förekommit att kunder blivit uppringda av bedragare som utger sig för att ringa från ICA Banken. Bedragarna hävdar att de ska stoppa ett påstått bedrägeri på kundens konto eller kort.

› Mer om bedrägeriförsöket
Artikelbild
Information 2017-04-18

Falskt SMS i omlopp

Många personer har hört av sig att man fått ett SMS som ska se ut som om det ska komma från ICA Banken. I SMS:et anges ett saldo och så uppmanas man att bekräfta sitt konto genom att klicka på en länk. Detta SMS är falskt och inte från ICA Banken!

› Läs mer om det falska SMS:et som är i omlopp