På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2015-11-09

Fin kvalitetsstämpel för ICA Bankens fonder

Artikelbild
Artikelbild
Utveckling 3 år

Fonder

  Ränta

  Bolån

  • 1,59% Rörlig
  • 1,59% 1 år
  • 1,89% 3 år

  ICA Bankens fonder har i dagarna blivit betygssatta av Morningstar. Det har nu gått mer än tre år sedan möjligheten att spara i fonder öppnades upp. I samband med detta startade vi även tre egna fonder som heter Varlig, Måttlig och Modig, som nu fått en betygsättning hos Morningstar.

  Morningstar RatingTM är ett fondbetyg från det oberoende fondinformations-bolaget Morningstar, där fondens historiska resultat jämförs med andra liknande fonder i hela Europa. Avkastningen justeras för risk och avgifter, samt jämförs inom över 180 olika kategorier. Betygsättningen görs löpande och kan ändras från månad till månad.

  I Morningstars första betygsättning av ICA Bankens fonder fick de följande betyg per den 31 oktober 2015:

  ICA Banken Modig

  ***

  ICA Banken Måttlig    

  ****

  ICA Banken Varlig

  ****


  Morningstar RatingTM har en betygsättning som sträcker sig mellan 1 och 5 stjärnor, där 5 stjärnor är bästa betyg. Vill du läsa mer om hur deras betygsättning fungerar kan du läsa om det hos Morningstar.

  Läs mer och köp ICA Bankens fonder

  Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Mer information om fonderna och riskerna återfinns i respektive fonds faktablad och informationsbroschyr som återfinns på icabanken.se. Fonderna ICA Banken Modig, ICA Banken Måttlig och ICA Banken Varlig är specialfonder och förvaltas av Catella Fondförvaltning AB. Informationen om fonderna baseras på uppgifter från Morningstar.

   

  Utveckling 3 år

  Fonder

   Ränta

   Bolån

   • 1,59% Rörlig
   • 1,59% 1 år
   • 1,89% 3 år

   Fler nyheter


   Gör dina bankärenden i god tid
   Nyheter 2017-12-01

   Information inför årsskiftet

   Inför årsskiftet finns det en del viktiga datum att förhålla sig till gällande bland annat betalning- och överföringsdagar, fondflytt och orderdagar för att de ska vara gjorda innan årsskiftet.

   › Läs vad du bör tänka på inför årsskiftet
   Artikelbild
   Nyheter 2017-11-20

   Black Friday - fyll julstrumpan redan nu

   Konceptet Black Friday, "svart fredag", kommer från USA och är synonymt med riktigt rabatterade priser. Priskalaset infaller traditionellt första fredagen efter Thanksgiving – och så även i Sverige.

   › Läs mer om Black Friday
   Stöd Childhoods arbete för utsatta barn
   Nyheter 2017-11-20

   Var med och stötta Childhoods arbete

   ICA stödjer sedan 14 år tillbaka World Childhood Foundation som är en organisation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, både här i Sverige och i resten av världen.

   › Mer om Childhood och hur du kan vara med att hjälpa
   ICA Bankens Mobildosa upphör att gälla den 17 januari 2018
   Nyheter 2017-11-16

   Mobildosan kommer att upphöra

   Mobilt BankID har blivit det vanligaste sättet att identifiera sig med när man ska logga in på icabanken.se och i våra appar. Vi har därför valt att avveckla vår egen säkerhetslösning Mobildosan.

   › Läs mer om varför Mobildosan tas bort
   ICA Banken stödjer Rosa Bandet-insamlingen 2017 och skänker 100 000 kr
   Nyheter 2017-11-01

   Årets insamling till Rosa Bandet

   ICA Banken valde att skänka 100 000 kr till 2017 års insamling till Rosa Bandet och vi utmanade några av våra branschkollegor att också bidra. ICA Bankens kunder har dessutom i år skänkt rekordmycket pengar.

   › Läs mer om resultatet av årets kampanj till förmån för Rosa Bandet
   ABrn som leker med höstlöv
   Nyheter 2017-10-23

   Borta bra men hemma bäst

   Allas höstlov ser olika ut. Några av oss arbetar som vanligt och barnen är på fritids eller förskola. Vissa är hemma och är lediga, medan andra väljer att resa bort till andra breddgrader.

   › Tips inför stundande höstlov
   Checklista inför att du ska flytta
   Nyheter 2017-10-19

   Checklista inför flytten

   Är du en av många som kanske köpt eller skaffat dig ett nytt boende och snart ska flytta? Förutom att packa ned hela hemmet i flyttlådor, så finns det en hel del annat som kan vara att komma ihåg att göra i god tid.

   › Spana in vår checklista inför flytten
   Rosa Bandet 2017 -design av Efva Attling
   Nyheter 2017-10-01

   Tillsammans kan vi besegra cancer

   ICA Bankens kunder har under flera år kunnat bidra till insamlingen Rosa Bandet genom våra gåvoknappar. Förra året skänkte våra kunder över 270 000 kr tillsammans. I år skänker ICA Banken 100 000 kr till Rosa Bandet och vi skickar dessutom ut en utmaning till våra branschkollegor.

   › Läs mer om vår utmaning och hur du kan vara med och stötta
   Dolda fel och undersökningsplikt vid bodtadsköp
   Nyheter 2017-09-25

   Dolda fel och undersökningsplikt vid bostadköp

   När du ska köpa eller sälja en bostad kommer det ofta frågor och påståenden om dolda fel, undersökningsplikt och besiktning. Här får du veta vad som gäller.

   › Läs mer om dolda fel och undersökningsplikt vid bostadsköp
   Artikelbild
   Nyheter 2017-06-28

   Efterlängtad nyhet för dig som handlar på nätet

   Du har säkert suttit där och ska slutföra köpet på veckohandlingen av maten eller köpet av de där snygga kläderna i webbutiken och så kommer det upp att du ska signera köpet. Givetvis har du inte din kortdosa där du sitter. Då kommer här en efterlängtad nyhet.

   › Mer om nyheten som du längtat efter
   Samsung Pay funkar nu med ICA Bankens kort
   Nyheter 2017-06-19

   Nu är Samsung Pay här

   Vi har nu glädjen att meddela att från och med den 20 juni är Samsung Pay tillgängligt för dig som har ett av ICA Bankens bank- eller kreditkort. Samsung Pay är en digital plånbok där du kan registrera upp till 10 bank- och kreditkort och sedan betala med mobilen.

   › Mer om hur Samsung Pay fungerar
   Våra bästa tips inför semestern
   Nyheter 2017-06-08

   Vi bjuder på våra bästa semestertips

   Vad du vill göra på din semester vet du nog bäst själv, så detta är ingen semesterguide till bästa badstränderna eller vilket resmål du bara måste besöka i sommar. Vi har samlat det viktigaste som vi tycker du behöver ha koll på inför semestern.

   › Se våra bästa semstertips
   Bolån hos ICA Banken
   Nyheter 2017-05-04

   ICA Banken ändrar bolåneräntorna

   Den 4 maj 2017 ändrade ICA Banken bolåneräntorna för bolån med bindningstiderna 3 månader och 1 år. Övriga bindningstider lämnades oförändrade.

   › Läs mer om ränteändringen
   Nu kan du fondspara på ett investeringssparkonto hos ICA Banken
   Nyheter 2017-04-21

   Investeringssparkonto – enklare sätt att spara

   Vi har haft en stor efterfrågan från våra kunder att kunna fondspara på ett investerings­sparkonto, även kallat ISK. Nu har vi glädjen att meddela att detta är möjligt. Att fondspara på ett investeringssparkonto ger dig som privatperson en större frihet och enkelhet.

   › Läs mer om vårt investeringssparkonto
   Samsung Pay kommer fungera med ICA Bankens kort
   Nyheter 2017-03-09

   Samsung Pay – Nu flyttar bankkortet in i mobilen

   ICA Banken var en av de ledande bankerna i lanseringen av kontaktlösa bankkort. Det innebär att bankens kunder kan blippa köp upp till ett visst belopp utan att slå sin kortkod i alla ICAs butiker och i andra butiker där man använder den kontaktlösa betaltekniken. Med Samsung Pay flyttar bankkortet in i mobilen.

   › Mer om Samsung Pay och hur det kommer fungera
   ICA Banken är på plats i Mora vid Vasaloppet
   Nyheter 2017-02-22

   Träffa oss i Mora under Vasaloppsveckan

   Ska du kanske själv åka? Då har du möjlighet att träffa oss på ICA Banken och vara med och tävla om fina priser. Du hittar oss på mässan i Vasaloppstältet i Mora mellan den 22 februari och 5 mars.

   › Mer om evenemanget under Vasaloppsveckan
   Bedrägerier i sociala medier allt vanliga
   Nyheter 2017-02-15

   Allt vanligare med bedrägerier

   Bedragarna hittar ständigt nya metoder för att lura till sig uppgifter och därför är det viktigt att tänka på att aldrig lämna ut dina personliga uppgifter, som t.ex. koder, lösenord eller kortnummer. Bedrägerierna på webben ökar, men telefonbedrägerier och bluff-sms är fortfarande väldigt vanliga.

   › Minska risken att bli lurad av bedragare
   Nu kan du köpa hundförsäkring och kattförsäkring hos ICA Banken
   Nyheter 2017-02-08

   Försäkringar för dina fyrfota pälsklingar

   Nu växer försäkringsutbudet och ICA Försäkring har nu sett till att det är möjligt att försäkra din hund eller katt hos oss. Försäkringarna har ett omfattande innehåll redan från start och är mycket prisvärda för de vanligaste hundarna och katterna.

   › Spana in vår nyhet inom djurförsäkringar
   Bild på ICA Bankens app
   Nyheter 2016-12-08

   Säg hej till nya appen

   Under hösten genomförde vi en undersökning, där vi lät våra användare och besökare tycka till om två förslag till ny meny och navigering i våra appar. Nu är arbetet klart och de nya omdesignade menyerna i apparn är lanserade.

   › Mer om den nya menyn i våra appar
   Nu kan du ta reda på ditt lösenord och även låsa upp det, om du spärrat det
   Nyheter 2016-11-18

   För dig som är lite glömsk finns nu hjälp

   Idag är det inte lätt att hålla reda på alla lösenord och koder som man har till det ena och det andra. Och om man inte använder ett lösenord så ofta, är det lätt att man glömmer det. Vi har nu en lösning som kan vara till stor hjälp.

   › Så gör du om du glömt eller spärrat ditt lösenord
   Bra att veta
   Nyheter 2016-11-16

   ICA Banken slutar att ta emot och utfärda postväxlar

   Från och med den 1 december 2016 går det inte längre att lösa in eller beställa postväxlar via ICA Banken. Behovet och efterfrågan av denna tjänst har minskat kraftigt de senaste åren, dessutom innebär den många risker.

   › Mer om varför vi slutar ta emot och utfärda postväxlar
   Insamling till förmån för Rosa Bandet
   Nyheter 2016-10-01

   Ditt bidrag till Rosa Bandet kan göra skillnad

   För oss inom ICA hänger mat och hälsa ihop. Därför har ICA stöttat Cancerfonden i många år och Rosa Bandet-kampanjen mot bröstcancer sedan starten år 2003. Vi på ICA Banken har under ett par år gjort det enklare för våra kunder att skänka en slant.

   › Läs mer om årets insamling för Cancerfonden och Rosa bandet
   Bli ihop med oss
   Nyheter 2016-09-29

   Får vi chans på dig?

   Här är en ung och levnadsglad bank med aptit på livet. Vi gillar långa skogspromenader om de slutar med att vi stannar till och handlar på ICA, för att sedan gå hem och laga en härlig middag med tända ljus.

   › Till kontaktannonsen
   Lyssna på ICA Bankens seminarium under Almedalsveckan
   Nyheter 2016-06-28

   ICA Banken i Almedalen

   Under Almedalsveckan på Gotland kommer ICA Banken arrangera ett seminarium på temat: Hur kan nyanlända integreras i den svenska ekonomin?

   › Mer om seminariet under Almedalsveckan
   Artikelbild
   Nyheter 2016-06-28

   Sju miljoner köp har blippats

   ICA Banken tillsammans med ICA-butikerna var först i Sverige med att lansera kontaktlösa betalningar och sedan starten för drygt ett år sedan har närmare sju miljoner köp genomförts och 40 procent av bankens kunder har blippat.

   › Mer om blippa och vad våra kunder tycker
   30 juni blir dessa sedlar ogiltiga
   Nyheter 2016-06-16

   Har du Selma, Jenny eller Gustav därhemma?

   Nu är det hög tid att tömma spargrisarna, gå igenom gömmorna och kolla om du har några 20-, 50,- eller 1 000 kronorssedlar med Selma, Jenny eller Gustav på.

   › Mer info för dig som har gamla sedlar kvar
   ICA Banken är bästa hållbara bank 2016
   Nyheter 2016-04-07

   ICA Banken är bästa hållbara bank 2016

   Svenska konsumenter har för fjärde året i rad utsett ICA Banken till den svenska bank som tar bäst miljö- och socialt ansvar, enligt Sustainable Brand Index™ 2016.

   › Mer om utmärkelsen
   ICA Bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér
   Nyheter 2016-02-02

   Lär känna vår vardagsekonom Magnus Hjelmér

   Hur semestrar man billigt? Vad är ett smart köp? Och vilka är vardagens största ekonomifällor? ICA Bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér har svaren! Läs mer om Magnus och låt honom guida dig genom lånedjungeln, tipsa om de bästa fynden och hjälpa dig att få pengarna att räcka ända till den 25:e.

   › Mer om vem Magnus Hjelmér är
   Blipppa ditt ICA Bankkort för en god sak i kassan på ICA
   Nyheter 2016-01-12

   En halv miljon till Childhood

   Vi på ICA Banken vill sända ett stort tack till dig som har blippat och betalat kontaktlöst under julen. För varje betalning våra kunder blippat under perioden 24 november – 24 december 2015 har ICA Banken skänkt 1 krona till Childhood.

   › Mer om ICA Bankens insamling till Childhood
   Köp din hemelektronik med Bankkort Plus och få en Trygghetsförsäkring på köpet
   Nyheter 2015-12-22

   Extra bra nyhet för dig med Bankkort Plus

   Från och med den 1 januari 2016 ingår det en trygghetsförsäkring i ICA Bankkort Plus. Trygghetsförsäkringen omfattar en allriskförsäkring och en förlängd garanti vid köp av ny hemelektronik. 

   › Läs mer om nya trygghetsförsäkringen i Bankkort Plus
   ICA Bankens vd Marie Halling
   Nyheter 2015-12-21

   Tack för i år!

   År 2015 avslutas med flera goda nyheter som gör oss både glada och stolta. Vi har under året startat ett försäkringsbolag och tillsammans med dig som kund bidrog vi till en av årets största insamlingar. Dessutom har vi många nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex.

   › Mer om året som gått
   Artikelbild
   Nyheter 2015-10-22

   Spärra och beställ nytt kort i appen eller på webben

   Nu är det ännu enklare att spärra ett borttappat kort eller beställa ett nytt. Du gör det direkt i ICA Bankens app eller här på icabanken.se. Tryggt och bra, inte minst om du är utomlands.

   › Mer om spärra och beställa nytt kort
   Artikelbild
   Nyheter 2015-10-01

   Premiär för ICA Försäkring

   Nu är det premiär för ICA Försäkring som är en uppstickare på försäkringsmarknaden. Vi vill utmana de stora bolagen så du ska få bättre försäkringar för dina pengar.

   › Mer information om starten av ICA Försäkring
   Artikelbild
   Nyheter 2015-09-15

   Köp din resevaluta i utvalda ICA-butiker

   Du vet väl att det är möjligt att handla tre liter mjölk och samtidigt köpa euro, dollar eller annan utländsk valuta till semesterresan, direkt i kassan i utvalda ICA-butiker? 

   › Mer om att köpa valuta på ICA
   Artikelbild
   Nyheter 2015-09-15

   Blipparna blir fler och fler

   Strax före sommaren började ICA Banken utbytet av alla bankkort och de första kunderna fick sitt nya bankkort med blippfunktion. ICA var först ut i Sverige med möjligheten att kunna blippa köp upp till 250 kronor, utan att slå sin kortkod. Nu har mer än hälften av våra kunder fått det nya kortet och vi har tagit tempen på några kunder för att höra vad man tycker om nya bankkortet.

   › Så tycker kunderna om att blippa
   Artikelbild
   Nyheter 2015-08-24

   Nu börjar utbytet av sedlar och mynt

   Från och med oktober 2015 kommer Riksbanken att börja utbytet av sedlar och mynt. Vi presenterar de nya sedlarna och mynten, samt Riksbankens tidsplan för utbytet.

   › Läs mer om utbytet av sedlar och mynt
   Artikelbild
   Nyheter 2015-07-15

   Vinnarna i tävlingen Betala & vinn

   Tack till alla ni som var med och tävlade i vår tävling Betala & vinn, som nu är avslutad. Stort grattis till de lyckliga vinnarna som får en bonuscheck på 975 kr/mån i ett år.

   › Här presenterar vi vinnarna
   Artikelbild
   Nyheter 2015-07-08

   ICA Banken ändrar räntor på inlåning

   Den 8 juli 2015 sänker ICA Banken räntorna på inlåning mellan -0,05% till -0,10%.

   › Läs mer om ränteändringen
   Artikelbild
   Nyheter 2015-06-15

   Fondspara var du än är

   Du har väl upptäckt att du kan fondspara direkt i din mobil med vår prisbelönta app för iPhone och Android. Du kan enkelt få en översikt över dina fonders utveckling, köpa och sälja fonder samt starta och ändra ditt månadssparande.

   › Mer om fondsparande i appen
   Artikelbild
   Nyheter 2015-05-28

   Varning för falskt E-postutskick

   Just nu sprider det sig ett e-postutskick som ser ut att komma från Skatteverket eller ett antal kända svenska e-handelssajter. Skatteverket har gått ut med att de inte skickat ut något e-post och vet du med dig att du inte handlat något från en e-handelssajt den senaste tiden, klicka INTE på någon länk eller fil i dessa utskick.

   › Läs mer om det falska e-postutskick som är i omlopp
   Artikelbild
   Nyheter 2015-05-18

   Blippa – Det nya sättet att betala kontaktlöst

   ICA är först ut i Sverige med att lansera kontaktlösa kortbetalningar. Därför har vi uppfunnit ett helt nytt ord till våra kunder – ”att blippa”. Den som blippar behöver bara hålla sitt kort intill mot terminalen och ”blippa” köpet.

   › Mer om möjligheten att betala kontaktlöst
   Artikelbild
   Nyheter 2015-03-25

   Klimaträtt – Ett pilotprojekt för ett mer klimaträtt liv

   Nu lanseras det unika klimatprojektet Klimaträtt som ICA Banken är en av samarbetspartnerna till. Klimaträtt är ett initiativ som ska hjälpa och inspirera människor att på ett enkelt sätt minska sin klimatpåverkan i vardagen. Ett första steg är att erbjuda boende i ett flerfamiljshus i Uppsala praktiska verktyg i vardagen för att leva mer klimaträtt.

   › Läs mer om projektet Klimaträtt
   Artikelbild
   Nyheter 2015-03-24

   ICA Banken är bästa bank i Sverige på hållbarhet

   För tredje året i rad har svenska konsumenter utsett ICA Banken till den svenska bank som bäst tar miljöansvar och socialt ansvar, enligt Sustainable Brand Index™ årliga undersökning.

   › Läs mer om utmärkelsen
   Artikelbild
   Nyheter 2015-03-15

   De vanligaste frågorna om ICA Student

   ICA Student är populärt. Vi vet att många av er har frågor om hur det fungerar. Här får du svar på några av de vanligaste frågorna.

   › Svar på de vanligaste frågorna hittar du här
   Artikelbild
   Nyheter 2015-03-12

   Blev du drabbad av Norwegians inställda flyg?

   Den nu avslutade strejken hos flygbolaget Norwegian har drabbat många. Vi har samlat lite information om vad som gäller och vad du som eventuellt var påverkad av en inställd avgång kan göra.

   › Läs mer vad som gäller för dig som är drabbad
   Artikelbild
   Nyheter 2015-02-17

   ICA Försäkring - Sveriges nya försäkringsbolag

   Vi tar tempen på arbetet och hur det går med uppbyggnaden av Sveriges nya försäkringsbolag - ICA Försäkring. Bo Lagergren, vd för ICA Försäkring som har en mångårig erfarenhet inom bank och försäkring berättar lite om hur det går och vad som händer framöver.

   › Mer om uppbyggnaden av ICA Försäkring
   Artikelbild
   Nyheter 2015-02-12

   Vad betyder negativ styrränta?

   Den 12 februari sänkte Riksbanken styrräntan till minus 0,1 procent, vilket innebär en helt ny situation för Sveriges banker.

   › Mer om dagens besked från Sveriges Riksbank
   Artikelbild
   Nyheter 2015-01-16

   Du har väl upptäckt våra senaste digitala tjänster

   Om du inte redan upptäckt dem, vill vi gärna tipsa om Mobilt BankID, Swish och Snabbsaldo. Det är tre väldigt populära tjänster som vi erbjuder våra kunder och som gör din vardagsekonomi lite enklare.

   › Mer om Mobilt BankID, Swish och Snabbsaldo
   Artikelbild
   Nyheter 2015-01-15

   10 lyckliga vinnare i vår jultävling

   Nu är de 10 lyckliga vinnarna i vår stora jultävling utsedda. Under 24 november till 24 december hade man möjlighet att tävla om en bonuscheck på 975 kr varje månad i ett helt år.

   › Se alla vinnarna
   Artikelbild
   Nyheter 2015-01-15

   Pressmeddelande: Finansinspektionen ger klartecken för försäkringsverksamhet

   ICA Banken har nu fått tillstånd från Finansinspektionen för att bedriva försäkringsverksamhet. ICA Banken startar nu upp ett dotterbolag, ICA Försäkring AB, med en egen ledning och styrelse. Planen är att bolaget ska börja erbjuda kunderna sakförsäkring i slutet av 2015.

   › Till pressmeddelandet
   Artikelbild
   Nyheter 2015-01-15

   ICA Försäkring – En ny uppstickare på försäkringsmarknaden

   Idag blev det klart att ICA Banken nu fått Finansinspektionens godkännande att starta försäkringsverksamhet. Nu börjar arbetet med att starta upp det nya försäkringsbolaget, ICA Försäkring AB.

   › Läs mer om uppstarten av ICA Försäkring
   Artikelbild
   Nyheter 2015-01-13

   Information om årsbeskeden

   I ICA Bankens hållbarhetsarbete ingår att minska antalet brevutskick. Det innebär att du får ditt årsbesked presenterat på internetbanken.

   › Så hittar du ditt årsbesked
   Artikelbild
   Nyheter 2014-12-22

   Bästa utlandskortet för dig som gillar att resa

   Tidningen Privata Affärer har presenterat vinnarna i sin årliga bankjämförelse. ICA Banken fick utmärkelsen "Bästa utlandskortet 2014". Motiveringen löd "Banken som ger valuta för pengarna på utlandsresan”.

   › Läs mer om utmärkelsen
   Artikelbild
   Nyheter 2014-12-20

   ICA lanserar kontaktlösa kortbetalningar under 2015

   Som första aktör i Sverige öppnar ICA upp för kontaktlösa kortbetalningar. Tekniken gör att man kan genomföra en betalning genom att hålla kortet intill kortläsaren. Lanseringen sker i samarbete med MasterCard och under 2015 kommer man kunna betala kontaktlöst i alla svenska ICA-butiker.

   › Mer om kontaktlösa kortbetalningar
   Artikelbild
   Nyheter 2014-12-19

   Smart teknik ger en enklare bank

   Hoppas att du hunnit ta del av våra satsningar under året. 2014 har varit ett händelserikt år på ICA Banken, inte minst inom ny teknik. Teknisk utveckling är ett av flera områden där vi ständigt jobbar för att bli bättre och göra fler kunder nöjda. Det ska vara enkelt och tryggt - det är bank på vårt sätt.

   › Mer om ICA Bankens händelserika år
   Artikelbild
   Nyheter 2014-11-26

   Childhood arbetar för att barn ska få vara barn

   Framtiden blir så bra som våra barn mår. Därför stöttar ICA World Childhood Foundations oerhört angelägna arbete för utsatta barn i världen, både i Sverige och i andra länder.

   › Läs mer om Childhoods arbete och hur du också kan hjälpa till
   Artikelbild
   Nyheter 2014-11-25

   Har du ett lån och återbetalar det via autogiro?

   ICA Banken genomför nu en ändring som gör att alla kunder som har valt att återbetala sitt lån (ej bolån) med hjälp av en autogirodragning, inte får något utskick av låneavier hem i brevlådan.

   › Läs mer om förändringen
   Artikelbild
   Nyheter 2014-11-21

   Android Wear + ICA Banken = sant

   ICA Banken är bland de första bankerna i världen med stöd för Android Wear. Detta betyder att du nu även kan få fram ditt snabbsaldo i klockor som stödjer denna teknik.

   › Mer om att vår app för Android nu stödjer Android Wear
   Artikelbild
   Nyheter 2014-11-07

   ICA Banken vann Guldmobilen för bästa mobilbank

   Den 6 november gick Mobilgalan av stapeln för 14:e året i rad på Berns i Stockholm. På galan delas det bland annat ut pris för främsta innovatörer, bästa mobilföretag och prylar. ICA Banken var nominerad i kategorin Årets Mobilbank.

   › Läs mer om utmärkelsen
   Artikelbild
   Nyheter 2014-11-04

   Nu lanserar vi Swish

   Nu kan du som kund i ICA Banken ansluta dig till Swish. Med Swish har det aldrig varit enklare att göra betalningar eller själv ta emot pengar. Pengarna sätts dessutom in på ditt eller mottagarens konto inom några sekunder.

   › Så enkelt kommer du igång med Swish
   Artikelbild
   Nyheter 2014-10-13

   Nu gör vi om på icabanken.se

   Inom kort kommer vi att lansera nya färger, typsnitt och knappar på icabanken.se. Du som kund kommer att känna igen alla funktioner och strukturer även om designen är ny på vissa detaljer.

   › Se hur det kommer se ut
   Artikelbild
   Nyheter 2014-10-08

   Nu kan du använda Mobilt BankID även i appen

   Senaste uppdateringen av vår app för iPhone och Android gör det nu möjligt för dig att ansöka om och använda Mobilt BankID även i appen. Du ansöker om och hanterar Mobilt BankID under Inställningar i appen. På icabanken.se kan du sedan tidigare redan ansöka om och använda Mobilt BankID.

   › Läs mer om Mobilt BankID i appen
   Artikelbild
   Nyheter 2014-09-29

   Hela landet för Rosa Bandet!

   För oss på ICA hänger mat och hälsa ihop. Därför har ICA stöttat Cancerfonden i många år – ja faktiskt sedan femtiotalet – och Rosa Bandet-kampanjen mot bröstcancer sedan starten år 2003. I fjol samlade vi tillsammans med våra kunder in 16 miljoner kronor. Hjälp oss att slå det i år!

   › Läs om ICAs insamling för Cancerfondens Rosa bandet-kampanj
   Artikelbild
   Nyheter 2014-09-23

   Nu lanserar vi Mobilt BankID på icabanken.se

   Nu är det möjligt att ansöka om Mobilt BankID på icabanken.se. Med Mobilt BankID kan du logga in och utföra dina vanligaste bankärenden på icabanken.se och på vår mobila webb samt legitimera dig hos företag och myndigheter. Inom kort kommer du även kunna använda Mobilt BankID i vår app för iPhone och Android.

   › Mer om Mobilt BankID
   Artikelbild
   Nyheter 2014-08-12

   Sista vinnarna i tävlingen Vinn 1 miljon bonuspoäng

   Nu är tredje omgången avgjord i vår stora tävling där man kan vinna upp till 1 miljon bonuspoäng.

   › Se vinnarna i tredje och sista tävlingsomgången
   Artikelbild
   Nyheter 2014-07-06

   Nya vinnare i tävlingen Vinn 1 miljon bonuspoäng

   Nu är andra omgången avgjord i vår stora tävling där man kan vinna upp till 1 miljon bonuspoäng.

   › Se vinnarna i omgång två
   Artikelbild
   Nyheter 2014-06-05

   Första vinnarna i Vinn upp till 1 miljon bonuspoäng

   Nu är första omgången avgjord i vår stora tävling där man kan vinna upp till 1 miljon bonuspoäng.

   › Mer om vinnarna i omgång ett
   Artikelbild
   Nyheter 2014-06-03

   Information om lanseringen av Mobilt BankID

   Många kunder ser fram emot att kunna använda och ladda ned Mobilt BankID via ICA Banken. Detta är en av de mest efterfrågade tjänsterna och arbetet är i full gång. Vår målsättning har varit att lansera innan sommaren, men vi kommer att behöva mer tid på oss innan det är klart.

   › Mer om arbetet med Mobilt BankID
   Artikelbild
   Nyheter 2014-05-22

   Tobias är vår 500 000:e bankkortskund

   I veckan passerade vi på ICA Banken en milstolpe när vi gav ut vårt
   500 000:e bankkort. Tobias från Huddinge, blev vår 500 000:e bankkortskund när han valde att ansöka om ett bankkort efter att ha fått rekommendationer från en vän.

   › Mer om varför Tobias valde ICA Banken
   Artikelbild
   Nyheter 2014-04-23

   ICA Banken ansöker om tillstånd för försäkringsverksamhet

   ICA Banken kommer att skicka in en ansökan till Finansinspektionen om tillstånd att bedriva försäkringsverksamhet. ICA Banken erbjuder privatkunder sakförsäkring via externa partners och har nu för avsikt att driva sakförsäkringsverksamhet helt i egen regi. Vd för det nya försäkringsaktiebolaget blir Bo Lagergren, idag chef för privatmarknad på ICA Banken.

   › Läs pressreleasen
   Artikelbild
   Nyheter 2014-04-22

   Förenkla din vardag med Mobildosan

   Mobildosan förenklar din vardag när du ska göra dina bankärenden. Det är en mobilvariant av den vanliga säkerhetsdosan som du idag använder tillsammans med ditt bankkort.

   › Så kommer du igång med Mobildosan
   Artikelbild
   Nyheter 2014-04-20

   Se ditt saldo utan att logga in

   Aktivera Snabbsaldo som kommer hjälpa dig att få koll på ditt saldo direkt i appen utan att logga in. Snabbsaldo är en funktion som finns tillgänglig i vår app för iPhone och Android.

   › Så här aktiverar du Snabbsaldo i appen
   Artikelbild
   Nyheter 2014-04-15

   Vinnarna av UEFA Champions League biljetter

   Kunder med bankkort hos ICA Banken hade i mars möjlighet att tävla om biljetter till UEFA Champions League finalen. Grattis till de lyckliga vinnarna som kommer att få se Europas två bästa fotbollslag göra upp i UEFA Champions League finalen den 24 maj i Lissabon.

   › Möt de lyckliga vinnarna
   Artikelbild
   Nyheter 2014-04-14

   ICA Bankens fonder står sig mycket bra i jämförelse

   Färdigpaketerade fond-i-fonder från olika banker och fondbolag jämförs i en artikel på Di.se. ICA Bankens tre egna fondlösningar står sig mycket bra i jämförelse både gällande de årliga avgifter och hur de har presterat över tid.

   › Jämför ICA Bankens fonder
   Artikelbild
   Nyheter 2014-03-16

   Ett kort för både resan och släktmiddagen

   Planerar du en weekendresa eller kanske den årliga släktmiddagen? Använd ditt bankkort på bästa sätt för att få ut så mycket som möjligt av din budget. Vi har tre olika bankkort, för lite olika behov.

   › Få några tips inför resan
   Artikelbild
   Nyheter 2014-03-16

   Nya bankkort behöver aktiveras före köp

   När du får ett nytt bankkort från ICA Banken behöver du aktivera det innan du kan börja använda kortet. Det kan du göra via webben, mobilen eller genom att ringa till oss.

   › Så här aktiverar du ditt kort
   Artikelbild
   Nyheter 2014-03-16

   Få din reskassa att räcka längre

   En tredjedel av alla svenskar planerar en utlandsresa i vinter. Är du en av dom? Se till att få ut så mycket som möjligt av din reskassa genom att undvika onödiga avgifter och kostnader.

   › Ekonomiska tips för utlandsresan
   Artikelbild
   Nyheter 2014-03-14

   Undvik falska undersökningar

   Kunder i flera svenska banker får upp en pop-up med en undersökning i samband med när de loggar in eller loggar ut på sin banks webbplats. Det ser ut som om undersökningen kommer från banken, men i själva verket är det ett bedrägeriförsök där man samlar in kortnummer och annan personlig information.

   › Mer om bedrägeriförsöken
   Artikelbild
   Nyheter 2014-03-06

   Karins kundvagnsrace på ICA Maxi Partille

   Karin vann ett kundvagnsrace i ICA Bankens adventskalendertävling i julas. Vi följde med henne den dagen hon skulle köra sitt race på ICA Maxi Partille.

   › Mer om kundvagnsracet
   Artikelbild
   Nyheter 2014-02-24

   Marie Halling har utsetts till vd för ICA Banken

   Marie Halling har utsetts till vd för ICA Banken. Hon tillträder tjänsten senast den 1 september 2014 och kommer att sitta i ICA Gruppens koncernledning. Marie ersätter Jörgen Wennberg som går i pension.

   › Mer om ICA Bankens nya vd
   Artikelbild
   Nyheter 2014-02-20

   Mixfond - För dig som hellre promenerar i vårsolen

   Tar du hellre en promenad i vårsolen än att viktar om din fondportfölj? För de flesta är då valet inte så svårt - då kan mixfonder vara ett utmärkt alternativ.

   › Läs mer om våra mixfonder
   Artikelbild
   Nyheter 2014-01-29

   ICA Banken vann pris i Web Service Award

   ICA Banken har fått pris för bästa webbplats inom kategorin Information och Service av Web Service Award. ICA Banken var också nominerade för bästa mobilsajt/app.

   › Läs mer om utmärkelsen
   Artikelbild
   Nyheter 2014-01-21

   2013 blev ett bra år för ICA Bankens fonder

   Vi har erbjudit våra kunder att spara i fonder under lite mer än ett år. Bland de mer än 45 olika fonderna har vi tre egna: ICA Banken Varlig, Måttlig och Modig som är mycket uppskattade av våra kunder.

   › Läs mer hur ICA Bankens fonder gick under 2013
   Artikelbild
   Nyheter 2014-01-09

   Hur nöjda kunder kan en bank få?

   År 2013 avslutades med en glad nyhet för oss på ICA Banken. I oktober visade en undersökning av Svenskt kvalitetsindex att just vi har Sveriges nöjdaste bankkunder. Nästan tre av fyra kunder tycker att ICA Banken är så nära en perfekt bank det är möjligt att komma.

   › Läs mer om året som gått och vad händer 2014
   Artikelbild
   Nyheter 2013-12-19

   Studenternas bästa bank

   Tidningen Privata Affärer har utsett ICA Banken till "Bästa studentbank 2013". Motiveringen: "Här får studenterna vad de behöver - mat med dubbel bonus och rabatt. Plus bästa kortet på resan."

   › Läs mer om utmärkelsen
   Artikelbild
   Nyheter 2013-12-16

   ICA Bankens bidrag till Musikhjälpen 2013

   Årets tema i för insamlingen var att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. Vi har för tredje året i rad valt att skänka ett bidrag till Musikhjälpen.

   › Mer om Musikhjälpen och vår gåva
   Artikelbild
   Nyheter 2013-12-09

   Ge barnen en julklapp som växer

   Ett sparande är en julklapp som kan växa, och som barnen kan ha stor glädje av i framtiden. Öppna ett sparkonto eller starta ett fondsparande till ditt barn. Du och andra släktingar kan sedan fylla på sparandet när ni vill, regelbundet eller vid speciella tillfällen.

   › Läs mer om sparande till barn
   Artikelbild
   Nyheter 2013-12-06

   Sätt in eller använd sedlar som blir ogiltiga

   Den 31 december 2013 blir äldre versioner av femtiolappar och tusenlappar ogiltiga. Det gäller de sedlar som saknar folieband. Passa på att använda eller sätta in dessa sedlar innan årsskiftet.

   › Läs mer om de ogiltiga sedlarna
   Artikelbild
   Nyheter 2013-12-04

   Ny skatt på sparande - även för barn

   Du som sparar i fonder till dina barn kan behöva bekanta dig med den nya skatt, som alla behöver betala för sitt fondsparande.

   › Läs mer om den nya skatten
   Artikelbild
   Nyheter 2013-12-01

   Information om villkorsändring och prisjustering

   ICA Banken vill informera om att vi per den 1 januari 2014 gör några villkorsändringar och prisjusteringar.

   › Läs mer om förändringarna här
   Artikelbild
   Nyheter 2013-11-27

   ICA Banken deltar i kampen mot barnpornografi

   ICA Banken är med i kampen mot barnpornografi på internet, tillsammans med flertalet andra svenska banker. I samarbete med ECPAT Sverige och Rikskriminalpolisen kan bankerna tillsammans stoppa betalningar till webbplatser som erbjuder barnpornografi. 

   › ICA Banken är med i ECPATs kamp mot barnpornografi
   Artikelbild
   Nyheter 2013-11-11

   Ge ett bidrag till Childhood

   Vi vill att framtiden ska må bra, därför stödjer ICA Childhood. De jobbar för att barn ska få vara barn. Nu kan du som kund i ICA Banken enkelt skänka ett bidrag till Childhood med vår gåvoknapp.

   › Mer om Childhood och hur du kan vara med och hjälpa
   Artikelbild
   Nyheter 2013-11-11

   Hanna blev kund nummer 600 000

   När Hanna, 23 år från Stockholm, ansökte om ett bankkort hos oss blev hon vår 600 000:e kund. Hanna valde ICA Banken efter att ha blivit tipsad av både vänner och familjemedlemmar. Att passera 600 000 kunder är en milstolpe för oss på ICA Banken.

   › Mer om varför Hanna valde ICA Banken
   Artikelbild
   Nyheter 2013-11-06

   Cancerfonden tackar för era gåvor

   I samband med årets Rosa Bandet-kampanj kunde du som kund hos oss lämna ett bidrag genom att använda gåvoknappar på internetbanken. Knapparna vidarebefordrade totalt 56 785 kronor till Cancerfonden.

   – Jag vill rikta ett stort tack till Rosa Bandets huvudpartner ICA och deras kunder, säger Cancerfondens generalsekreterare Stefan Bergh.

   › Mer om insamlingsresultatet
   Artikelbild
   Nyheter 2013-11-04

   Vi har svettats ihop 45 330 kr till Rosa Bandet

   ICA Banken ville i år hjälpa ICA med sin insamling till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Det gjorde vi genom att motionera. 30 minuter per dag och anställd var målet. För varje medarbetare och dag som man motionerat har vi skänkt 10 kronor till ICAs insamling. Resultatet: 45 330 kronor.

   › Läs mer om ICA Bankens insats för Rosa Bandet
   Artikelbild
   Nyheter 2013-10-22

   Ny funktionalitet på internetbanken

   Vi har två nya funktioner för dig som loggar in på internetbanken. Den ena är en transaktionssummering per mottagare under "mina kontohändelser". Nu finns även en möjlighet att växla vy under "kommande händelser" mellan vanliga klassiska listningen till en kalendervy.

   › Mer info om de nya funktionerna hittar du här
   Artikelbild
   Nyheter 2013-10-18

   Lägsta gränsen för fondköp är sänkt

   Vi har sänkt lägsta gränsen för fondordrar till 100 kronor. Det gäller både vid månadssparande, enstaka köp och byten. Tidigare var minsta belopp att köpa för 300 kronor.

   › Läs mer om de lägre gränserna för fondordrar
   Artikelbild
   Nyheter 2013-10-14

   Inloggning med mobilt BankID kommer 2014

   Vi vet att många kunder ser fram emot att kunna logga in med mobilt BankID på ICA Banken. Tidplanen för när det kan vara möjligt har ändrats, och nu ser det ut att bli klart till sommaren nästa år.

   › Mer om inloggning med mobilt BankID
   Artikelbild
   Nyheter 2013-10-07

   Vi är banken med nöjdast kunder

   Svenskt Kvalitetsindex mäter varje år hur nöjda svenskarna är med sina banker. Årets mätningar visar att det är ICA Bankens kunder som är mest nöjda med sin bank.

   › Läs mer om resultatet från årets mätningar
   Artikelbild
   Nyheter 2013-09-30

   Våga se! För att stoppa barnsexhandeln

   Filmarna Ulla Lemberg och David Herdies har gjort en dokumentärfilm om barnsexhandel i samarbete med ECPAT Sverige. Den 1 oktober premiärvisas filmen för de makthavare som kan påverka barns situation och verkligen göra något för arbetet mot barnsexhandeln.

   › Mer om filmen När ingen ser
   Artikelbild
   Nyheter 2013-08-23

   Ny design på vår app för iPhone och android

   Nu har vi släppt en uppdatering vår app för iPhone och android. Största nyheten är att apparna fått en designuppdatering. Nu kan man även från kontosidans startsida göra snabböverföringar mellan egna konton. Tack vare den nya menyn har du också snabb åtkomst till Logga ut-knappen.

   › Läs mer om våra appar för iPhone och android
   Artikelbild
   Nyheter 2013-08-22

   ICA Gruppens delårsrapport januari-juni 2013

   Nu har ICA Gruppen publicerat sin första delårsrapport för andra kvartalet 2013.

   › Till rapporten
   Artikelbild
   Nyheter 2013-06-15

   Tips för internetbanken

   Visste du att man kan ändra ordningen på de sektioner som finns på "Min ekonomi" efter att du loggat in på internetbanken?

   › Mer om hur du gör kan du läsa här
   Artikelbild
   Nyheter 2013-06-11

   ICA Bankens nya webbsida

   Nu har vi lanserat ett helt nytt utseende på vår webbsida. Är du en frekvent besökare kommer du känna igen funktionerna och mycket av strukturen även om designen är ny.

   › Mer om nya utseendet
   Artikelbild
   Nyheter 2013-06-07

   Växla valuta inför resan

   Ibland kan det kännas tryggt att ha med sig lite kontanter i rätt valuta på utlandsresan. Vi kan hjälpa dig med det i samarbete med Unimon.

   › Valuta - så här beställer du
   Artikelbild
   Nyheter 2013-05-06

   ICA Banken är bästa bank i Sverige på hållbarhet

   Svenska konsumenter tycker att ICA Banken är den bästa banken i Sverige på att ta miljöansvar och socialt ansvar enligt Sustainable Brand Insights årliga undersökning.

   Dessutom vinner ICA som företag utmärkelsen Sustainable Brand Index 2013, som det företag i Sverige som svenska konsumenter tycker är bäst på miljö och socialt ansvar.

   › Läs mer om utmärkelsen
   Artikelbild
   Nyheter 2013-04-08

   Tre nya fonder i fondlistan

   Nu hittar du tre nya fonder i fondlistan hos oss.

   › Läs mer om de nya fonderna
   Artikelbild
   Nyheter 2013-03-24

   ICA Banken i mobilen

   ICA Banken finns alltid tillgänglig i din hand. Med mobilen kan du välja att surfa in på våra mobila webbsida, eller ladda ned någon av våra populära appar till iPhone och Android.

   › Mer om ICA Banken i mobilen
   Artikelbild
   Nyheter 2013-03-21

   Dags att deklarera - skaffa Mobilt BankID

   Nu är Skatteverkets e-tjänst öppen för att kunna deklarera. Då behöver du kunna identifiera dig elektroniskt med till exempel Mobilt BankID. Sista dag att deklarera är den 2 maj 2013.

   › Mer om e-legitimation
   Artikelbild
   Nyheter 2013-02-12

   Gruppavtal med Moderna Försäkringar

   ICA Banken och Moderna Försäkringar har tecknat ett gruppavtal gällande försäkringar.

   › Gruppavtal med Moderna Försäkringar
   Artikelbild
   Nyheter 2012-12-06

   Nu kan du spara i fonder på ICA Banken

   Nu breddar vi vårt utbud av banktjänster med fonder. Från och med den 19 november 2012 kan alla kunder med bankkort och säkerhetsdosa börja spara i fonder hos oss på ICA Banken.

   Du kan välja någon av våra tre alldeles egna fondlösningar, eller från ett utbud av ett 40-tal andra fonder. Utgångspunkten är att det ska vara bekvämt och prisvärt för dig.

   › Sparande i ICA Banken