På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2017-11-03

Bedragare i farten

Artikelbild
Artikelbild

Den senaste tiden har det förekommit att kunder blivit uppringda av bedragare som utger sig för att ringa från ICA Banken. Bedragarna hävdar att de ska stoppa ett påstått bedrägeri på kundens konto eller kort.

De vill att man ska identifiera sig genom sitt Mobila BankID. Bedragare kan på detta sätt komma in på ditt konto och genom att be om ytterligare en identifiering kan sedan bedragaren stjäla pengar från kontot. Om du får ett sådant samtal uppmanar vi dig att lägga på luren och inte lämna ifrån dig någon information.

Bra att veta

ICA Banken kan ringa dig och uppmana dig att identifiera dig med Mobilt BankID, dock sker detta bara i samband med att du har något typ av ärende som pågår med oss (t.e.x en ansökan). Vi kommer aldrig begära känslig information av dig kring dina banktjänster.

Osäker på vem som ringt dig?

Det man kan göra om man känner sig osäker på om man pratar med någon från banken är att be att få ringa upp. Ring då ICA Bankens telefonnummer som är 033‑47 47 90 och sedan kan kundservice stämma av om något hänt med ditt kort eller konto.

Mer läsning på ämnet bedrägerier

› Allt vanligare med bedrägerier
› BankID och säkerhet (extern länk)

Fler nyheter


Artikelbild
Driftinformation 2017-04-18

Falskt SMS i omlopp

Många personer har hört av sig att man fått ett SMS som ska se ut som om det ska komma från ICA Banken. I SMS:et anges ett saldo och så uppmanas man att bekräfta sitt konto genom att klicka på en länk. Detta SMS är falskt och inte från ICA Banken!

› Läs mer om det falska SMS:et som är i omlopp
Artikelbild
Driftinformation 2016-02-09

Förenklad inloggning kommer att tas bort

I höst försvinner förenklad inloggning med lösenord på icabanken.se. Anledningen till denna förändring beror på ett krav från Datainspektionen och syftar till att höja säkerheten för dig som kund.

› Mer om borttagandet av förenklad inloggning
Artikelbild
Driftinformation 2015-12-04

Microsoft varnar för falska supportsamtal

Vi vill uppmärksamma våra kunder om att Microsoft har gått ut med en varning för att bedragare den senaste tiden ringer och utger sig för att vara från Microsoft. När de ringer berättar de om att personens dator är oskyddad och erbjuder att installera ett virusskydd för en summa.

› Mer om bedrägeriförsöken