På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2016-05-19

Varning för misstänkt telefonbedrägeri!

Artikelbild
Artikelbild

Flera kunder har hört av om att de har blivit uppringda av en person som utger sig från att ringa från ICA Banken. I samtalet försöker de sedan få dig att lämna i från dig dina kortuppgifter.

De som hört av sig till har fått höra att de blivit uppringda för att eftersom man använder något av ICA Bankens bankkort, så har man deltagit i en tävling. Under samtalet försöker de sedan få dig att lämna ifrån dig dina kortuppgifter för att du ska kunna ta del av din vinst.

Detta är försök till bedrägeri och är inte något ICA Banken ligger bakom. Vi skulle aldrig kontakta våra kunder och be dem lämna ut några kort- eller kontouppgifter till oss.

Vi vill verkligen uppmana alla att om någon försöker få dig att lämna ut personliga uppgifter, som kortnummer eller liknande på telefon, så gör aldrig det.

Fler nyheter


Artikelbild
Driftinformation 2017-04-18

Falskt SMS i omlopp

Många personer har hört av sig att man fått ett SMS som ska se ut som om det ska komma från ICA Banken. I SMS:et anges ett saldo och så uppmanas man att bekräfta sitt konto genom att klicka på en länk. Detta SMS är falskt och inte från ICA Banken!

› Läs mer om det falska SMS:et som är i omlopp
Mobilt BankID
Driftinformation 2016-12-01

Uppdatera appen för Mobilt BankID

Med anledning av att det som skrivits i media om försök till bedrägerier med Mobilt BankID har nu Finansiell ID-teknik, BankID släppt en uppdatering av deras app.

› Mer om varför du bör uppdatera appen Mobilt BanKID
Artikelbild
Driftinformation 2016-02-09

Förenklad inloggning kommer att tas bort

I höst försvinner förenklad inloggning med lösenord på icabanken.se. Anledningen till denna förändring beror på ett krav från Datainspektionen och syftar till att höja säkerheten för dig som kund.

› Mer om borttagandet av förenklad inloggning
Artikelbild
Driftinformation 2015-12-04

Microsoft varnar för falska supportsamtal

Vi vill uppmärksamma våra kunder om att Microsoft har gått ut med en varning för att bedragare den senaste tiden ringer och utger sig för att vara från Microsoft. När de ringer berättar de om att personens dator är oskyddad och erbjuder att installera ett virusskydd för en summa.

› Mer om bedrägeriförsöken