På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2016-12-01

Uppdatera appen för Mobilt BankID

Mobilt BankID
Mobilt BankID

Med anledning av att det som skrivits i media om försök till bedrägerier med Mobilt BankID har nu Finansiell ID-teknik, BankID släppt en uppdatering av deras app.

TV4 har i dagarna rapporterat om en möjlighet för bedragare att komma över dina uppgifter genom Mobilt BankID. Nu finns en uppdatering av Mobilt BankiID appen ute som ska uppmärksamma dig om någon annan försöker logga in samtidigt som dig.

Bra att tänka på när du använder BankID

  • Var försiktig att använda Mobilt BankID i situationer där inte du själv inte tagit initiativ till att utföra en tjänst. Blir du uppringd och uppmanad att identifiera dig med Mobilt BankID, ska du inte göra det. Om det är ett företag du har affärer med, kontakta dem själv och kontrollera med dem om det är något de står bakom.
  • Tänk på att skydda din kod.
  • När du loggar in med Mobilt BankID står det alltid i deras app mot vilken tjänst/företag du loggar in. Står det något annat än det du loggar in mot - avbryt direkt.

Uppdatera din app för Mobilt BankID nu

Du som använder Mobilt BankID bör omgående uppdatera din app till den senaste versionen om du inte har automatisk uppdatering av dina appar.

Den version som släpptes 1 december 2016:

iOS – Version 7.4.21
Android – Version 7.4.21.94
Windows 10 Mobile - Varierar beroende på enhet

Mer om bedrägeriförsöken

› Hos BankID kan du läsa mer om detta

Fler nyheter


Artikelbild
Driftinformation 2017-04-18

Falskt SMS i omlopp

Många personer har hört av sig att man fått ett SMS som ska se ut som om det ska komma från ICA Banken. I SMS:et anges ett saldo och så uppmanas man att bekräfta sitt konto genom att klicka på en länk. Detta SMS är falskt och inte från ICA Banken!

› Läs mer om det falska SMS:et som är i omlopp
Artikelbild
Driftinformation 2016-05-19

Varning för misstänkt telefonbedrägeri!

Flera kunder har hört av om att de har blivit uppringda av en person som utger sig från att ringa från ICA Banken. I samtalet försöker de sedan få dig att lämna i från dig dina kortuppgifter.

› Mer om bedrägeriförsöket
Artikelbild
Driftinformation 2016-02-09

Förenklad inloggning kommer att tas bort

I höst försvinner förenklad inloggning med lösenord på icabanken.se. Anledningen till denna förändring beror på ett krav från Datainspektionen och syftar till att höja säkerheten för dig som kund.

› Mer om borttagandet av förenklad inloggning
Artikelbild
Driftinformation 2015-12-04

Microsoft varnar för falska supportsamtal

Vi vill uppmärksamma våra kunder om att Microsoft har gått ut med en varning för att bedragare den senaste tiden ringer och utger sig för att vara från Microsoft. När de ringer berättar de om att personens dator är oskyddad och erbjuder att installera ett virusskydd för en summa.

› Mer om bedrägeriförsöken