På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår
2015-12-10

Information om våra appar

Artikelbild
Artikelbild Du har väl inte missat att aktivera funktionen flygplatsaviseringar?

Efter den senaste uppdateringen av ICA Bankens appar för iPhone och Android, samt senaste uppdateringen av Apples iOS finns det några funktioner i apparna som påverkas. Sedan har vi en fiffig nyhet som påminner dig om att öppna upp ditt bankkort om du ska flyga utomlands.

Om du har en gammal version av ICA Bankens app för iPhone och Android som är från tiden före att förenklad inloggning med lösenord togs bort i november 2015. Då kommer du inte kunna logga in i appen längre oavsett val av inloggningssätt. För att åtgärda detta, behöver du uppdatera till senaste versionen.

Problem med Mobildosan vid uppdatering
till Apples senaste version av iOS

I samband med att Apple nyligen släppte en ny version av sitt operativsystem iOS (9.2), så kommer ICA Bankens Mobildosa att sluta fungera om du väljer att uppdatera till det. För att lösa problemet har vi gjort en ändring i appen som ska lösa detta och en uppdatering av appen kommer inom kort.

Om du redan uppdaterat till iOS 9.2 behöver du avaktivera din Mobildosa och installera den på nytt med hjälp av din Säkerhetsdosa och bankkort.

Du har väl inte missat flygplatsaviseringar

I den senaste uppdateringen av våra appar har det tillkommit en funktion som heter flygplatsaviseringar. Aktivera den under inställningar i appen, så får du en notis med en påminnelse om att öppna upp ditt bankkort när du närmar några av Sveriges större internationella flygplatser.

Fler nyheter


Artikelbild
Driftinformation 2017-04-18

Falskt SMS i omlopp

Många personer har hört av sig att man fått ett SMS som ska se ut som om det ska komma från ICA Banken. I SMS:et anges ett saldo och så uppmanas man att bekräfta sitt konto genom att klicka på en länk. Detta SMS är falskt och inte från ICA Banken!

› Läs mer om det falska SMS:et som är i omlopp
Mobilt BankID
Driftinformation 2016-12-01

Uppdatera appen för Mobilt BankID

Med anledning av att det som skrivits i media om försök till bedrägerier med Mobilt BankID har nu Finansiell ID-teknik, BankID släppt en uppdatering av deras app.

› Mer om varför du bör uppdatera appen Mobilt BanKID
Artikelbild
Driftinformation 2016-05-19

Varning för misstänkt telefonbedrägeri!

Flera kunder har hört av om att de har blivit uppringda av en person som utger sig från att ringa från ICA Banken. I samtalet försöker de sedan få dig att lämna i från dig dina kortuppgifter.

› Mer om bedrägeriförsöket
Artikelbild
Driftinformation 2016-02-09

Förenklad inloggning kommer att tas bort

I höst försvinner förenklad inloggning med lösenord på icabanken.se. Anledningen till denna förändring beror på ett krav från Datainspektionen och syftar till att höja säkerheten för dig som kund.

› Mer om borttagandet av förenklad inloggning
Artikelbild
Driftinformation 2015-12-04

Microsoft varnar för falska supportsamtal

Vi vill uppmärksamma våra kunder om att Microsoft har gått ut med en varning för att bedragare den senaste tiden ringer och utger sig för att vara från Microsoft. När de ringer berättar de om att personens dator är oskyddad och erbjuder att installera ett virusskydd för en summa.

› Mer om bedrägeriförsöken